Ακόμα ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην παραλιακή, στα Λιμανάκια στη Βάρκιζα, με τραγικό απολογισμό δύο νεαρές γυναίκες νεκρές -κατά πληροφορίες 18 και 23 ετών- και πέντε ελαφρά τραυματίες.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Αθήνα οδηγούσε ένας 24χρονος. Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Βάρκιζα είχε 5 επιβαίνοντες. Οδηγός ήταν μια 19χρονη και επέβαιναν ακόμη δύο αγόρια -ο ένας εκ των οποίων 19 ετών- και δύο κορίτσια. Τα δύο κορίτσια ηλικίας 18 και 23 ετών ανασύρθηκαν νεκρές.

Οι δύο οδηγοί των οχημάτων και τα δύο αγόρια επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος τραυματίστηκαν ελαφρά. Κανείς, τόσο οι οδηγοί του οχήματος όσο και οι τέσσερις επιβαίνοντες στα δύο οχήματα δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείες.




Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο

Το σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Λιμανάκια στη Βάρκιζα, 1 χλμ. μετά τη λίμνη Βουλιαγμένης και 600 μέτρα πριν από τη Βάρκιζα. Στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους, όταν το αμάξι που κινούνταν προς Βάρκιζα -κάτω από άγνωστες συνθήκες- βγήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Αποτέλεσμα ήταν να ανασυρθούν δύο γυναίκες χωρίς αισθήσεις τους, των οποίων ο θάνατος λίγο αργότερα έγινε γνωστός, και να τραυματιστούν άλλα πέντε άτομα ελαφρά.

 Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, η πυροσβεστική χρειάστηκε ώρα για τον απεγκλωβισμό των νεκρών κοριτσιών ενώ συντρίμμια των αυτοκινήτων έχουν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση.

Τα δύο κορίτσια έχασαν τη ζωή τους επί τόπου, ανασύρθηκαν νεκρές και ο θάνατος τους διαπιστώθηκε μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.




Στα δύο αυτοκίνητα επέβαιναν συνολικά 7 άτομα, πέντε στο ένα, δύο στο άλλο. Οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές επέβαιναν στο ίδιο όχημα. Και στα δύο αυτοκίνητα, οδηγοί και επιβάτες, κανείς δεν φορούσε ζώνη. Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων τραυματίστηκαν ελαφρά. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, η μία νεκρή ήταν μόλις 18 ετών, ενώ δεν έχουν γνωστά τα στοιχεία της άλλης κοπέλας που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αθηνών – Σουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό. Όλοι μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου τελικά διαπιστώθηκε και ο θάνατος των δύο γυναικών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α'  Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ θα ληφθεί ποσότητα αίματος και ούρων για τη διαπίστωση ύπαρξης οινοπνεύματος ή άλλων τοξικών ουσιών στον οργανισμό τους.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για το τροχαίο

Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα 

Υπενθυμίζεται πως ακόμα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου σε τροχαία δυστυχήματα στη Συγγρού μέσα σε λίγες ώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα μεσάνυχτα μια μηχανή που εκινείτο στην κάθοδο της Λεωφόρου Συγγρού συγκρούστηκε με ταξί στο ύψος της εξόδου προς Γλυφάδα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της.

Το δεύτερο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 05:30 στην έξοδο προς Πειραιά, στο τέλος της Λεωφόρου Συγγρού, όταν οδηγός Ι.Χ., κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, που απεγκλώβισαν νεκρή την 32χρονη συνοδηγό και σοβαρά τραυματία τον 45χρονο οδηγό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.


Τα δύο δυστυχήματα σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης

Δύο τροχαία δυστυχήματα είχαν σημειωθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με δύο νέους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και πάλι με διαφορά λίγων ωρών.

Το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, με θύμα έναν 39χρονο οδηγό, ενώ στο δεύτερο έχασε τη ζωή του ένας 38χρονος οδηγός μοτοσικλέτας.