Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 24/11, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά τις βροχές που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 23/11.

Ωστόσο, από το Σάββατο 25/11 θα έρθει κακοκαιρία-εξπρές, με καταιγίδες και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, σήμερα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι βροχές θα μετατοπιστούν σταδιακά από τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα προς το Αιγαίο.

Ο καιρός θα βελτιωθεί στιγμιαία μέχρι το μεσημέρι, αλλά από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν στα δυτικά βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι νοτιάδες επιμένουν σε Αιγαίο και Ιόνιο με ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

*Διαβάστε εδώ: Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό - Πού αλλού έχει προβλήματα

Η πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως αύριο το βράδυ 25/11. Ετσι μέχρι και αύριο οι θερμοκρασίες θα είναι καλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, μετά τις χθεσινές βροχοπτώσεις, ο καιρός δείχνει βελτίωση. Θα σημειωθούν εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς, ενώ μέσα στη νύκτα και αύριο θα συναντήσουμε και πάλι βροχές. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι και θα ενισχυθούν από το απόγευμα και έπειτα, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, δεν αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα υπάρξουν και εκεί εναλλαγές ηλιοφάνειας με συννεφιά, όμως μέσα στη νύκτα ενδέχεται να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με τοπικά μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς.


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στη βόρεια Ελλάδα

Ο πολικός αεροχείμαρρος κατευθύνεται από τα κεντρικότερα τμήματα της Ευρώπης προς τν Μεσόγειο και είναι το αίτιο που θα σπρώξει τις ψυχρές αέριες μάζες νοτιότερα. Έτσι, θα σχηματιστεί μια κακοκαιρία προς τη θάλασσα της Αδριατικής με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αύριο, Σάββατο 25/11, θα είναι μια ημέρα κακοκαιρίας για τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, από το απόγευμα θα φυσάει βόρειος άνεμος, ενώ θα σημειωθούν και χιόνια μέχρι και χαμηλά προς τη βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, ο καιρός θα βελτιωθεί την Κυριακή, όμως το κρύο θα παραμείνει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.