Έλληνας είναι ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στην Ευρώπη, ο οποίος αποκάλυψε ορισμένες από τις ιδιαιτερότητες του ασυνήθιστου ομολογουμένως επαγγέλματός του.

Τα μυστικά του επαγγέλματος των ελεύθερων σκοπευτών απέφυγε να τα πει δημόσια, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ωστόσο υπάρχουν κάποιες τεχνικές για να γίνεται μια καλή βολή, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα μοτίβο που έχει να κάνει με την αναπνοή.

«Μπορείς να κάνεις βολή εύκολα και στα 1.500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει, μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1.000 αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση, για να κάνεις τη δουλειά σου», είπε χαρακτηριστικά ο ελεύθερος σκοπευτής για να προσθέσει: «Εννοείται το αγαπάω το όπλο μου. Θέλει πολλή μελέτη και πολλή προσοχή».

Έλληνας ελεύθερος σκοπευτής: "Οι ταινίες έχουν ένα μεγάλο κομμάτι αληθοφάνειας - Η υπομονή είναι αρετή"

Σημαντικό ρόλο στο επάγγελμα του σκοπευτή έχει και η υπομονή… «Οι ταινίες έχουν ένα μεγάλο κομμάτι αληθοφάνειας. Η υπομονή είναι αρετή για τον ελεύθερο σκοπευτή. Το άλλο στοιχείο είναι προσαρμοστικότητα. Ένας σκοπευτής είναι μόνος του και πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο καθαρός στόχος. Ανάλογα την αποστολή του, δεν είναι πάντα ο στόχος, πολλές φορές είναι και οι πληροφορίες…».

Η ικανότητά του φαίνεται από τα αποτελέσματα, με τον ίδιο να θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. «Δεν θα κρίνω εγώ αν είμαι από τους καλύτερους. Η αλήθεια ότι φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα, ειδικά την τελευταία διετία, πέρυσι και φέτος, σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, 25 χώρες, 45 ομάδες. Είχαμε πέρυσι την πρώτη και την τέταρτη θέση δύο ελληνικές ομάδες και φέτος την τέταρτη και την πέμπτη. Οπότε πήγε καλά. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης».

Για το πόσα χρόνια μπορεί ένας στρατιωτικός να κάνει αυτή τη δουλειά, λέει: «Κάποιος μπορεί να είναι ελεύθερος σκοπευτής όσο αντέχει. Δεν είναι τα μάτια που σε προδίδουν πρώτα. Το σώμα σου και η ψυχολογία σου θα σε εγκαταλείψουν πρώτα».