Δύο νέα κορίτσια, ηλικίας μόλις 18 και 23 ετών, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Λιμανάκια στη Βάρκιζα, ενώ ακόμα πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο πατέρας της 18χρονης Στελίνας μιλά αποκλειστικά στο Mega για την κόρη του που βρήκε φρικτό θάνατο πάνω στην άσφαλτο. «Με ταλαιπωρία το μεγαλώσαμε, ήταν ωραίο κοριτσάκι, ένα πλάσμα δηλαδή φοβερό. Ήθελε να σπουδάσει, είχε μπει στη σχολή και δούλευε κιόλας». Σε ερώτηση για τη μητέρα της 18χρονης απάντησε: «Είναι χάλια, το καταλαβαίνεις. Μια μάνα να της πεθάνει το παιδί».

Η Στελίνα μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά και βγήκε μια βόλτα με τους φίλους και τη 19χρονη ξαδέλφη της, που ήταν και η οδηγός του μοιραίου αμαξιού. «Η ξαδέρφη της είχε το δίπλωμα έναν χρόνο και. Η Στελίνα ήταν 18 μισό, σπούδαζε, δούλευε. Επιστρέφανε σπίτι, δύο και τέταρτο μάλλον».

Βάρκιζα: "Δεν θυμάται τίποτα. Μόνο… ζητάει τα κορίτσια", λέει η μητέρα της οδηγού


Η μητέρα της οδηγού αποκαλύπτει στο LIVE NEWS πως η κόρη της, η οποία νοσηλεύεται χτυπημένη, δεν γνωρίζει πως σκοτώθηκαν τα δύο κορίτσια. «Δεν θυμάται τίποτα. Μόνο… ζητάει τα κορίτσια. Της λέμε ότι είναι σε άλλο νοσοκομείο. Είναι καλά, αλλά έχουν κάποια προβλήματα».

Το χρονικό του δυστυχήματος στη Βάρκιζα

Η τραγωδία συνέβη στο 27ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, όταν το λευκό όχημα μάρκας VW Polo με οδηγό έναν 24χρονο παίρνει τη στροφή προς Αθήνα και στην ευθεία συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το γκρι Renault Clio το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα με οδηγό τη 19χρονη.

«Ξαφνικά είδε το αυτοκίνητο μπροστά του. Μπαίνοντας στην ευθεία, πάνω στην ευθεία το αυτοκίνητο βρέθηκε μετωπικά στη δεξιά πλευρά του. Είπε "Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν… δεν… δεν είχα χρόνο να αντιδράσω". Ήταν ένα παλιό Renault Clio και με 50-60 να πήγαινε, ήταν 120 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο ήταν παλιάς τεχνολογίας. Δεν είχε την ίδια ανταπόκριση που είχε το δικό μας αυτοκίνητο», είπε ο πατέρας του 24χρονου οδηγού και συμπλήρωσε:

«Αυτό το οποίο έκανε επειδή το αυτοκίνητο είναι καινούργιας τεχνολογίας, έδωσε σήμα στο 112. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, διότι είπε ότι στο αυτοκίνητο το άλλο υπάρχουν εγκλωβισμένοι, δεν ξέρω πώς. Πήραν στίγμα, γιατί αυτό δίνει στίγμα και σε 5 λεπτά ανταποκρίθηκαν όλοι, τροχαία και όλοι».

«Μας είπαν ότι του έπεσε το άλλο αμάξι από πάνω, στα πλάγια. Δεν γνωρίζω πού ακριβώς αλλά είναι, γενικά είναι, επικίνδυνο το σημείο. Τώρα, μήπως κάνανε οι άλλοι κόντρες, δεν ξέρω», ανέφερε ο πατέρας της 18χρονης.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος ακαριαίος για τα κορίτσια που κάθονταν από την πλευρά του συνοδηγού. Σοβαρά τραυματισμένος είναι και ο οδηγός του άλλου αμαξιού, όπως λέει ο πατέρας του.

«Έχει χτυπήσει, έχει μώλωπες. Πολύ σοκαρισμένος, παραμιλάει, πονάει, ζαλίζεται. Αυτό το οποίο έκανε επειδή το αυτοκίνητο είναι καινούργιας τεχνολογίας, έδωσε σήμα στο 112. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, διότι είπε ότι στο αυτοκίνητο το άλλο υπάρχουν εγκλωβισμένοι, δεν ξέρω πώς. Πήραν στίγμα, γιατί αυτό δίνει στίγμα και σε 5 λεπτά ανταποκρίθηκαν όλοι, τροχαία και όλοι. Ήταν 5 άτομα μέσα. Είχε τραυματίες, δεν είναι μόνο οι δύο νεκροί. Ο χώρος του αυτοκινήτου αυτού δεν επιτρεπόταν να είναι 5 άτομα», συμπλήρωσε ο πατέρας του 24χρονου οδηγού.

Αυτόπτης μάρτυρας: "Άμα ήταν πλαγιομετωπική θα την είχαν πετάξει από την απέναντι πλευρά στις μπαριέρες"


Αυτόπτης μάρτυρας που πέρασε από το σημείο ελάχιστα λεπτά αφότου έγινε το θανατηφόρο τροχαίο μιλά στο live news και δίνει τη δική του εκτίμηση για το πώς έγιναν τα γεγονότα.

«Άμα το Polo ανέβαινε κι έφυγε στο αντίθετο για να χτυπήσει από την πλευρά του συνοδηγού το Clio σημαίνει ότι και το Clio ή έστριψε προς τα αριστερά, δηλαδή προς το αντίθετο ρεύμα προς Βάρκιζα ή κάτι έγινε και βρήκε προς τον συνοδηγό. Και για να την πετάξει στα βράχια από τη δεξιά πλευρά – που σημαίνει ότι είναι από το αντίθετο ρεύμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι Αρχές ερευνούν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το σοκαριστικό αυτό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.