Πέρασε ένας χρόνος από τις σοκαριστικές καταγγελίες για το ινστιτούτο αισθητικής που φαίνεται να εξαπάτησε δεκάδες ανυποψίαστους πελάτες και συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα.

Απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Ένας 36χρονος μπαίνει μέσα στο ινστιτούτο και ζητάει πίσω την προκαταβολή των 600 ευρώ που έχει δώσει η σύντροφός του, θεωρώντας πως έχει πέσει θύμα απάτης.

Η υπάλληλος του ζητάει λίγο χρόνο να ψάξει τον φάκελο της πελάτισσας. Ο άνδρας περιμένει στο σαλόνι, μέχρι τη στιγμή που επιστρέφει στην υποδοχή και πάει να πάρει μόνος του τα χρήματα.

Ο 36χρονος έφυγε με το μαύρο κουτί που περιείχε €2.000 και Τρίτη βράδυ συνελήφθη και παρέδωσε τα χρήματα.

Καταγγελίες-σοκ για το Ινστιτούτο - "Αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν πληροφορίες σημαντικές για οικογενειακή και οικονομική κατάσταση"


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το ινστιτούτο που αλλάζει συνεχώς ονομασία και συνεχίζει να λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως λέει μία 76χρονη γυναίκα στο LIVE NEWS, τη δελέασαν με μία δωρεάν θεραπεία και τελικά της πήραν τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής.

«"Θα σας κάνουμε ένα μασάζ στο πρόσωπο ή στο σώμα εντελώς δωρεάν" και το δωρεάν μου βγήκε ο κούκος αηδόνι. Και με το που πήγα η πρώτη και κύρια ερώτηση: "Πώς είστε; Τι δουλειά κάνει ο άντρας σας; Τι επιχείρηση έχει;" και ένα σωρό λεπτομέρειες γύρω από αυτό το θέμα», ανέφερε καταγγέλλουσα.

«Αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν πληροφορίες σημαντικές για οικογενειακή και οικονομική κατάσταση και σιγά σιγά πιέζουν για να κάνουν διάφορα συμβόλαια», ανέφερε η δικηγόρος Ευγνωσία Ραφτοπούλου.

Σχεδόν €70.000 κατάφεραν να πάρουν από τη γυναίκα που της είπαν πως δήθεν έχει σπλαχνικό λίπος και πρέπει άμεσα να το αντιμετωπίσει. «Μου βάζανε ενέσεις στην κοιλιά, τι να σας πω… Πρηξίματα, μελανιές, πόνος. Με λίγα λόγια θα με βγάζανε και καρκινοπαθή, θα με βγάζανε και με σπλαχνικό λίπος και εκείνη τη στιγμή λέω “με συγχωρείτε, εγώ θέλω αυτή τη στιγμή να μου δώσετε διάγνωση”», συμπλήρωσε η καταγγέλλουσα.

Θύματα καταγγέλλουν πως τους έκαναν θεραπείες που τελικά επιβάρυναν την υγεία τους. «Με τρυπάγανε αλύπητα, πλέον δεν καταλάβαινα τίποτα έτσι όπως με είχανε καταντήσει».

Το πώς ακριβώς εξαπατούν τα θύματά τους οι ιθύνοντες εξηγούσε από την πρώτη στιγμή στην κάμερα του Live News μια πρώην υπάλληλος στο ινστιτούτο. Τα όσα αποκαλύπτει είναι σοκαριστικά.

Φυσιολογικός ορός για μπότοξ


«Τα μηχανήματα δεν δούλευαν, δεν είχαν συντηρηθεί ποτέ. Έπαιρνε άδεια μπουκαλάκια μπότοξ, τα γέμιζε με φυσιολογικό ορό. Το ίδιο γινόταν και με το υαλουρονικό, μαζί με τον φυσιολογικό όρο βάζανε και τζελ υπερήχων στη σύριγγα ώστε να σταθεροποιηθεί στο σημείο και να φαίνεται φουσκωμένο».

Όπως φαίνεται, η καλοστημένη απάτη συνεχίζεται μέχρι σήμερα, βγάζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πελάτες.

Καταγγελία πρώην εργαζόμενης: "Απολύθηκα γιατί ανακάλυψα ότι δεν μου είχαν κολλήσει τα ένσημα"

Πρώην εργαζόμενη του ινστιτούτου μίλησε στο Live News κι έκανε τη δική της καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας που βίωσε.

«Σταμάτησα γύρω στα μέσα Ιουλίου, όταν και απολύθηκα γιατί τόλμησα, ανακάλυψα μάλλον, με την κοπέλα της ρεσεψιόν ότι δεν μας είχαν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Το ανακαλύψαμε κι όταν μίλησα μαζί της "σκοτωθήκαμε", μαλώσαμε. Μου πήρε το organizer, μου το ξέσκισε γιατί νόμιζε ότι πάω να κλέψω πελατολόγιο και μου λέει "πάρε την τσάντα σου και φύγε". Πήγα στο ΙΚΑ και κατήγγειλα ότι δεν μου έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. […] Δεν πήρα στη ζωή μου, στα χέρια μου χρήματα, ποτέ. Την τιμολόγηση των θεραπειών δεν την κάναμε εμείς. Έγραφε ο υπολογιστής έξι θεραπείες τόσο, αυτό εκτυπώναμε. Το βιώνω πάρα πολύ άσχημα, γιατί είμαι εργαζόμενη. Ξαφνικά, βρίκομαι εγώ και οι συνάδελφοί μου υπόλογοι για κάτι το οποίο εμείς δεν κάναμε […] έχουμε χάσει τον ύπνο μας».

Η κ. Ανάσογλου, δικηγόρος των εργαζομένων του κέντρου αισθητικής, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και τόνισε: «Είναι ένα θέμα που πρέπει να το εξετάσει η πολιτεία» και εξέφρασε την απορία γιατί η Δικαιοσύνη δεν συνενώνει τις πολλές δικογραφίες που αφορούν το ινστιτούτο.