Μια 75χρονη Λαρισαία έπεσε θύμα απάτης από αδίστακτους επιτήδειους που εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία της για την υγεία της κόρης της. Τηλεφώνησαν στο σπίτι της και της είπαν ότι η κόρη της είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Της ζήτησαν 30.000 ευρώ για το υποτιθέμενο χειρουργείο και την ανάγκασαν να ψάχνει στα νοσοκομεία για να βρει τη κόρη της.

Η άτυχη γυναίκα είπε ότι είχε μόνο 1.000 ευρώ στο σπίτι, αλλά ο θρασύτατος ψευτογιατρός την έπεισε να πάει στην τράπεζα και να κάνει ανάληψη, με αποτέλεσμα να «σηκώσει» 12.000 ευρώ και να τα παραδώσει μαζί με τα άλλα 1.000 ευρώ σε μια άγνωστη συνεργό του απατεώνα, η οποία τα πήρε και εξαφανίστηκε. Ωστόσο, οι δράστες δεν είπαν στην 75χρονη σε ποιο νοσοκομείο βρισκόταν η κόρη της, με αποτέλεσμα να τα ψάχνει ένα- ένα, με την ψυχή στο στόμα! Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Λάρισας, η οποία ενημερώθηκε όταν αποκαλύφθηκε η απάτη.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί ερευνούν και μια δεύτερη απάτη που έγινε στην Ελασσόνα, πιθανότατα από μέλος της ίδιας σπείρας που τηλεφώνησε σε μια γυναίκα και της ζήτησε χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί η κόρη της σε επέμβαση στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Και σε αυτή την περίπτωση, η τρομοκρατημένη μητέρα παρέδωσε μια σακούλα με 3.500 ευρώ σε μια άγνωστη γυναίκα που πήγε στο σπίτι της.