Σοβαρά προβλήματα κυρίως στη Δυτική Λέσβο, προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν το νησί μας το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή τα ξημερώματα.

Ειδικότερα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ζημιές αναφέρονται σχεδόν σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές και οικισμούς όπου οι θυελλώδεις άνεμοι έφτασαν έως και τα 10 μποφόρ. Ειδικότερα όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην Άναξο, στα Βατερά, στην Πετρα, στην Σκάλα Συκαμνιάς, στο Ταβάρι, στη Νυφίδα, στην Σκάλα Καλλονής κ.λπ.

Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές  η θάλασσα φούσκωσε και έβγαλε στη στεριά φερτά υλικά, χώματα, κλαδιά κ.λπ. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές όπως στα Βατερά η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που με δυσκολία θα προσεγγίσει το γκρέιντερ τους οικισμούς. Στην Άναξο υπάρχουν αναφορές για ζημιές στα παραθαλάσσια καταστήματα όπου οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν τις πέργκολες.

«Είμαστε στο πόδι από τα ξημερώματα, αναφέρει ο Αν. Αξής. Αυτή την ώρα τα μηχανήματα του Δήμου είναι μοιρασμένα στις παραθαλάσσιες περιοχές και γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών. Ήδη έχουμε στείλει τσάπα στο Ταβάρι και γκρέιντερ πηγαίνει προς τα Βατερά».

Στο Δήμο της Μυτιλήνης, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο του ηλεκτρισμού κυρίως στους οικισμούς και στα χωριά της Μυτιλήνης προς την πλευρά του αεροδρομίου.

Ειδικότερα χωρίς ρεύμα είναι από το Σάββατο αργά το βράδυ, το Καγιάνι, η Βαρειά, η Νεάπολη και η Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 10 παρά τέταρτο της Κυριακής, ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Τα συνεργεία ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από νωρίς στην περιοχή για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν σε κολώνες και στο δίκτυο στην περιοχή της Βαρειάς και της Χαραμίδας.

Στο Δήμο Μυτιλήνης αναφέρονται κυρίως περιστατικά πτώσεις δέντρων τα οποία όμως δεν θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρά και τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται για την απομάκρυνση των κλαδιών και των κορμών. 

Εικόνες από την κακοκαιρία στο Πλωμάρι

4043294
4043295
4043296
4043297
4043299
4043300