Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών ανοιχτά της Λέσβου μετά τη βύθιση τα ξημερώματα του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες και 14 άτομα πλήρωμα.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο το μεσημέρι έναν αγνοούμενο ναυτικό Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Τις δραματικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάσωσή του μετέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Ν. Αλεξίου. «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» είπε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα την εταιρεία του πλοίου με έδρα τον Λίβανο, στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.


Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού έβαλε νερό στα αμπάρια, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος των κυμάτων ανέρχεται στα 3 μέτρα.