Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο και βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνο, θα έχουμε και ισχυρούς νοτιάδες.

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας», αναφέρει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στα social media. «Καταιγίδες σε συγκεκριμένα τμήματα και βροχές σε κατά περιόδους –από ασθενείς έως και πιο δυνατές– σε αρκετές περιοχές της επικράτειας», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο και βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνο, αυτό το σύστημα θα επηρεάσει τα περισσότερα τμήματα της επικράτειας έστω και για λίγη ώρα. Ιδιαίτερα με βροχές την Τρίτη.

«Αύριο Τρίτη περιμένουμε βροχές, μπόρες, τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρα ίσως επηρεαστούν και τα νοτιοδυτικά της Κρήτης, αλλά και οι Κυκλάδες», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος. «Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος, κατά διαστήματα. Ωστόσο, όχι με έντονες βροχοπτώσεις», προσθέτει.

Ο καιρός την Τετάρτη

«Η Τετάρτη θα είναι μια μέρα κατά την οποία ο καιρός αρχίσει να “χαλαρώνει”, δηλαδή να βελτιώνεται. Ωστόσο, και η Τετάρτη θα είναι μια μέρα με βροχές αρκετές», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος.

«Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, πάλι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στη Θράκη περιμένουμε έντονες καταιγίδες. Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας ναι μεν ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά φαίνεται ότι σταδιακά από το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται», προσθέτει.

Ο καιρός στην Αττική – Με ισχυρούς νοτιάδες το διήμερο

Να σημειωθεί ότι Τρίτη και Τετάρτη τοπικές βροχές αναμένονται και στην Αττική, χωρίς όμως να προβληματίζουν ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όσον αφορά τους ανέμους, Τρίτη και Τετάρτη αναμένουμε νοτιάδες ισχυρούς εντάσεως έως και 9 Μποφόρ.  Τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, περιμένουμε καλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: