Κατηγορείται για απάτη εις βάρος μιας ηλικιωμένης, ωστόσο και η ίδια η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα καθώς δεν γνώριζε για την απάτη στην οποία την έμπλεξε ο εργοδότης της.

Ήταν 16 Νοεμβρίου όταν τα τοπικά site της Λαμίας έγραφαν «βρήκαν τους απατεώνες που άρπαξαν 8.400 ευρώ από γιαγιά».

Πρόκειται για τη γνωστή πλέον απάτη με το τροχαίο ατύχημα και την ανάγκη βοήθειας.

Οι επιτήδειοι έπεισαν με αυτόν τον τρόπο την ηλικιωμένη γυναίκα να τους πετάξει σε μια σακούλα νάιλον το ποσό των 8.400 ευρώ από το μπαλκόνι της.

Τέσσερις μέρες μετά, η 46χρονη γυναίκα που παρέλαβε τη σακούλα και ο 54χρονος σύζυγος της που την περίμενε στο αμάξι ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές και πλέον κατηγορούνται. 

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Νέα σύλληψη για τηλεφωνική απάτη με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

 «Το ζευγάρι βρέθηκε με κατηγορίες της σύσταση συμμορίας και απάτης κατά συναυτουργία», σημείωσε o δικηγόρος των κατηγορούμενων.

Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε το ζευγάρι των Λαμιωτών οι οποίοι δηλώνουν αθώοι σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο LIVE NEWS.

Θύμα απάτης ή «εισπράκτορας»;

Η 46χρονη κατηγορούμενη μίλησε στο Live News κι ανέφερε: «Είμαι αθώα, είμαι μεροκαματιάρισσα κυρία, έχω δύο μικρά παιδάκια».

Η 46χρονη γυναίκα ισχυρίζεται πως έπεσε και η ίδια θύμα απάτης, πιστεύοντας ότι ενεργούσε για εταιρία αλουμινίου και εισέπραττε χρήματα για εργασίες που είχαν γίνει στο σπίτι της ηλικιωμένης.

 «Της είπε απλά ότι θα πηγαίνεις σε διάφορα σπίτια που θα σου υποδεικνύω και θα παίρνεις τις αμοιβές για τις τοποθετήσεις αλουμινίου».

Η 46χρονη κατηγορούμενη συμπλήρωσε:

 «Είχα και ανάγκη τη δουλειά αλλά δεν υποψιάστηκα και κάτι. Στις 10 Νοέμβρη με πήρε κατευθείαν και στις 11 μου λέει «έχω κάποιον πελάτη μου, μου έδωσε παραγγελία για τα αλουμίνια, έχω συνεννοηθεί με τον κύριο, θα πας στο σπίτι του και θα τα πάρεις (τα χρήματα)».

Φτάνοντας έξω από το σπίτι που της είχε υποδείξει, η 46χρονη αντικρύζει μια κατάκοιτη ηλικιωμένη γυναίκα να της πετά από το μπαλκόνι μια σακούλα νάιλον γεμάτη χρήματα.

 «Μου λέει ‘είναι κατάκοιτη η μάνα του και θα σου τα ρίξει από το μπαλκόνι τα χρήματα’. Εκεί κάτι πήγα να υποψιαστώ αλλά μόλις είδα μια γιαγιούλα με νυχτικιά, μου έφυγε κάθε υποψία».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο συγκεκριμένος άνδρας που δήθεν την είχε προσλάβει στην εταιρεία του, μιλούσε σπαστά ελληνικά. Την παρότρυνε να του μεταφέρει το ποσό που εισέπραξε σε περιοχή του Μεταξουργείου, όπου μετέβη με τον 54χρονο σύζυγό της.

 «Είδα μια κυρία ξανθιά, μου λέει έρχομαι από τον κύριο Ν… της έδωσα τα χρήματα. Έφυγε, έφυγα. Όταν με ξανά πήρε τηλέφωνο μου λέει «εντάξει τα έδωσες τα χρήματα;» Μα, περίμενα να σας δω, να δω και τα γραφεία σας, να γνωριστούμε να πιούμε ένα καφέ. «Κάτι μου έτυχε» λέει, την επόμενη φορά».

Η 46χρονη λαμβάνει το ποσό των 500 ευρώ για τις «υπηρεσίες» της και 4 μέρες μετά θα δει στο κατώφλι του σπιτιού της τους αστυνομικούς και την εξαγριωμένη 84χρονη.

 «Ήρθε η ασφάλεια στο σπίτι μου μετά από 4 ημέρες και με συνέλαβε. Εκεί έμαθα. Μου λένε «τι γνωρίζετε τη γιαγιά;». Ναι λέω, τη γνωρίζω. Της είπα κιόλας «γιαγιούλα μου τι κάνεις; Είσαι καλά;» και η γιαγιά άρχισε και με έβριζε. «Τσογλάνι» μου λέει ”με ρωτάς τώρα αν είμαι καλά’».

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δε γνώριζε ότι τα χρήματα που μετέφεραν στην Αθήνα ήταν προϊόν απάτης με την 46χρονη μάλιστα να λέει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να εξαπατήσει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο.

Τι λέει η δικηγόρος της 46χρονης

«Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι και η ίδια είναι θύμα απάτης, για αυτό το λόγο στο δικαστήριο ζητήσαμε ενδελεχώς τα ηλεκτρονικά πειστήρια. Δηλαδή όλες τις καταγραφές από το facebook, να δοθούν ως υλικό και να τα προσκομίσουμε στο δικαστήριο».

Για τα χρήματα που παρέλαβε η 46χρονη εξήγησε η δικηγόρος ότι η εντολέας της κατόπιν τηλεφωνικών οδηγιών τα παρέδωσε σε συγκεκριμένο σημείο στην Αθήνα.