Με ακραία καιρικά φαινόμενα σαρώνει τη χώρα η νέα κακοκαιρία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ισχυροί άνεμοι, βροχές, χαλάζι ακόμη και ανεμοστρόβιλοι δημιουργούν προβλήματα σε δρόμους, λιμάνια και σε πόλεις.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το σημείο αυτό είναι επίφοβο για κατολίσθηση, καθώς εκεί είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά τον περασμένο Αύγουστο. 

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Νέα κατολίσθηση στον Ελαιώνα Αιγίου – Κλειστό το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα

Χαλάζι και βροχή έφερε η κακοκαιρία  στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ δύο δένδρα έπεσαν σε Ρίο και Ακταίο και κλήθηκε η Πυροσβεστική για την κοπή και απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με το thebest. 

Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Κυανή Ακτή Κατακόλου, νωρίτερα σήμερα, ξηλώνοντας αποθηκευτικό χώρο από τσίγκους, οι οποίοι βρέθηκαν στον δρόμο, όπως ανέφερε το patrisnews.


Μεγάλος όγκος νερού έπεσε, όπως σημειώνει το epirustv, σε χωριά της Θεσπρωτίας. Οι εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών είναι χαρακτηριστικές. Δυνατοί άνεμοι στην Ψάκα έκοψαν το άνω τμήμα κολώνας της ΔΕΗ μέσης τάσης, με συνέπεια να πέσει στη μέση δρόμου, ενώ έπεσαν και δένδρα.

Στο νομό Ιωαννίνων, η Πυροσβεστική έσπευσε για την κοπή και απομάκρυνση δένδρου που έπεσε στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος της Κανέτας.