Με το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ είχε χρεώσει το ελληνικό δημόσιο ένας προσωπικός τραπεζίτης (private banker), ο οποίος εκπροσωπούσε ελβετική τράπεζα στη χώρα μας. Ο 66χρονος άνδρας είχε, μάλιστα, καταδικαστεί με ποινή πενταετούς καθείρξεως, ωστόσο μέχρι και πρόσφατα διέφευγε τη σύλληψη.

Στις ημέρες της ελευθερίας του έβαλε τέλος το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς τον εντόπισε σε σπίτι στη Νέα Πεντέλη και του πέρασε χειροπέδες. Ο 66χρονος πέρασε χθες το κατώφλι του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και διέταξε τη φυλάκισή του.


Η δράση του «προσωπικού» τραπεζίτη

Ο προσωπικός τραπεζίτης -πρόκειται για τους τραπεζίτες που διαχειρίζονται τα κεφάλαια μεγάλων πελατών- λειτουργούσε με συνεργούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε συνάψει επαφές με τα μέλη του ΔΣ επενδυτικής εταιρείας και με τη χρήση πλαστών εγγράφων έβαλαν από κοινού την εταιρεία σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων κι έπειτα εκταμίευσαν το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή!

Σημειώνουμε, πάντως, πως ο συγκεκριμένος άνδρας διέφευγε τη σύλληψη, καθώς παρουσιαζόταν ως άλλος. Ή τουλάχιστον εκμεταλλευόταν τη διπλή υπηκοότητά του, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δελτίο ταυτότητας των ιταλικών αρχών. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, όλα ήταν σύννομα, τουλάχιστον στο θέμα της υπηκοότητας. Παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιώντας αυτά τα έγγραφα κρυβόταν σε… κοινή θέα μπροστά στους αστυνομικούς. Όπως αναφέρουν πηγές, ο 66χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για πλαστογραφία, απάτη και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime