Χρηματοκιβώτιο με χρήματα και κοσμήματα έκαναν φτερά από αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ένας 53χρονος στο Ρέθυμνο τον περασμένο Ιούνιο, με την κλοπή να εξιχνιάζεται τώρα από την Αστυνομία. Όπως αποδείχτηκε δράστης είναι υπάλληλος του παθόντος, ηλικίας 49 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 56χρονος κοσμηματοπώλης, αποδέκτης των προϊόντων κλοπής, για τον οποίο επίσης σχηματίστηκε δικογραφία, όπως και για τον υπάλληλο.

Ειδικότερα, σε βάρος των δύο κατηγορούμενων, ηλικίας 49 και 56 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ρέθυμνο: Άρπαξε χρήματα και κοσμήματα αξίας πάνω από 100.000 ευρώ -Ο κλεπταποδόχος κοσμηματοπώλης



Να σημειωθεί ότι ο 49χρονος είχε αφαιρέσει τον περασμένο Ιούνιο από την αποθήκη του 53χρονου χρήματα και κοσμήματα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης υπόθεση κλοπής η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο 2023 άγνωστος δράστης αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ημεδαπού χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ένας ημεδαπός είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή και στη συνεχεία διέθεσε προς πώληση τα κοσμήματα σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας του έτερου ημεδαπού.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης».

Με πληροφορίες από neakriti.gr