Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων, το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου έχει μείνει χωρίς θέρμανση τις τελευταίες μέρες.

Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης «έσκασε» -λόγω παλαιότητας- με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς, καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Σημειώνουν, δε, τα εξής: «Αναγκαστικά, μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β' κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια, ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό, με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ».

Το προεδρείο του Σωματείου επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες και απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

  • Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση, με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί, έχει άραγε κάποια ευθύνη;
  • Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της;
  • Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη;