Ένα 8χρονο κορίτσι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της τάσης που έχει ξεκινήσει στα σχολεία με το challenge "κράτα την αναπνοή σου", προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους γονείς, καθώς την οποία τα παιδιά κρατούν την αναπνοή τους για αρκετή ώρα.

Το νεαρό κορίτσι κατέληξε στο νοσοκομείο, καθώς λιποθύμησε, όταν προσπάθησε να κάνει αυτό το challenge με τις φίλες της στο σχολείο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της, αναφέρεται στην εκπομπή Live News.

Η μητέρα του κοριτσιού λέει πως όταν πήγε να την πάρει από το σχολείο, η κόρη της είπε ότι "Κοιμήθηκα στην αυλή και είδα ένα όνειρο. Είδα ότι κοιμόμουν σε ένα πολύ μαλακό κρεβατάκι, από πάνω είχα όπως έχουν οι άγγελοι το φωτοστέφανο, αστεράκια, συννεφάκια”.

"Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι έχει γίνει. Πιάνω το κεφάλι της, τούμπανο πίσω το κεφάλι της", είπε η μητέρα της.

Την ώρα της γυμναστικής η μαθήτρια της Γ’ δημοτικού βρήκε ένα απομονωμένο μέρος με τις φίλες της για να δοκιμάσουν το challenge. Η 8χρονη κράτησε την αναπνοή της ώσπου ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της.

«Έτσι όπως παίζαμε ένα παιχνίδι ξαφνικά έπεσε κάτω σαν το ξύλο, ακούσαμε το κεφάλι της και δεν κουνιόταν. Ήταν κόκκινη σαν τη ντομάτα», δηλαδή σταμάτησε το οξυγόνο της “και την κουνούσαμε” λέει. Έβγαλε μία δυνατή κραυγή, πήρε ανάσα λογικά και άρχισε να κλαίει».

Το κοριτσάκι επανήλθε. Πήγαν στη γυμνάστρια και της είπαν ότι απλά έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Η μητέρα της δεν είχε καμία ενημέρωση. Όταν άρχισε να μιλάει με την κόρη της στο σχόλασμα, κατάλαβε τι πραγματικά συνέβη και πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο.

«Κατάλαβε το μέγεθος της σοβαρότητας και αυτή, φοβήθηκε, της είπαν και οι γιατροί “Ένα λεπτό παραπάνω… τετραπληγία, δεν θα ξυπνούσες”».

Το challenge κράτα την αναπνοή σου είναι αρκετά διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια στα social media. Μέσα από βιντεάκια, ανήλικα παιδιά δείχνουν πώς αντιδρούν, αν κρατήσουν λίγο παραπάνω την αναπνοή τους, με όποιο κίνδυνο και αν κρύβει αυτό.

«Στα παιδιά αρέσει να εκτίθενται σε επικίνδυνες συμπεριφορές, να δοκιμάζουν τα όριά τους, έχουν την αίσθηση του άτρωτου και στερούνται λόγω παρορμητικότητας της εκλογίκευσης μίας πράξης με τις συνέπειές τους», συμπλήρωσε η παιδίατρος στον αέρα της εκπομπής.