Τη συγκινητική ιστορία του Λίνου, του αγοριού που σε ηλικία μόλις 6 ετών έχει υποβληθεί ήδη σε 36 χειρουργεία στο κεφάλι, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο οργανισμός «Πράξη Αγάπης», στον οποίο απευθύνθηκαν οι γονείς του παιδιού, προκειμένου να καταφέρουν να καλύψουν τα έξοδα για τον δεύτερο κύκλο επεμβάσεών του.

"Ο Λίνος είναι ένα παιδάκι που μάχεται πολύ δυνατά"

Όπως εξιστορεί στο βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok η Ρέα, η μητέρα του 6χρονου, ο Λίνος γεννήθηκε πρόωρος, μπήκε σε θερμοκοιτίδα και «εκεί τσίμπησε ένα νοσοκομειακό μικρόβιο που του έκανε μηνιγγίτιδα».

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Παράταση της ανακωχής με τη Χαμάς 6 λεπτά πριν από την εκπνοή της ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ

Σύμφωνα με την ίδια, ενώ η μαγνητική εγκεφάλου του γιου της στην αρχή ήταν καθαρή, μετά τη νόσηση «ήταν τελείως αλλοιωμένη».

«Έπρεπε να παρέμβουμε νευροχειρουργικά. Στον πρώτο κύκλο χειρουργείων δεν ήμασταν προετοιμασμένοι φυσικά, αλλά επειδή ήταν ο πρώτος κύκλος καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και στα έξοδα των χειρουργείων και στα έξοδα της αποκατάστασης του παιδιού όπως μπορούσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία και τα σχετικά», επισημαίνει στην αφήγησή της η μητέρα του Λίνου.

«Αυτή τη φορά δυστυχώς το αποθεματικό τελείωσε πάρα πολύ γρήγορα. Δηλαδή δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τόσο μεγάλη διαδικασία», προσθέτει η ίδια για τον δεύτερο κύκλο χειρουργείων που ξεκίνησε τρία χρόνια μετά τον πρώτο.

«Ο Λίνος είναι ένα παιδάκι που μάχεται πολύ δυνατά και δίνει δύναμη και σε εμάς τους ίδιους, δηλαδή τους γονείς του», συνεχίζει η μητέρα του 6χρονου, για τον οποίο λέει ότι παρά τις αρχικές προγνώσεις που δεν ήταν πολύ καλές, «εντέλει τα διαψεύσαμε με πολλή δουλειά».

«Εύχομαι και με τη στήριξη όλων θα καταφέρουμε και πάλι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι από πριν. Ακόμα καλύτεροι! Και να παίζουμε ακόμα πιο εύκολα με τους φίλους μας», λέει στο τέλος του βίντεο η μητέρα του Λίνου, εκφράζοντας εκ των προτέρων το «ευχαριστώ» της σε όσους βοηθήσουν.

«Η ζωή του Λίνου βασίζεται στις θεραπείες που πρέπει να πραγματοποιήσει!!! Βρίσκεται στα χέρια όλων μας! Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και στον μικρό αγωνιστή. Η αγάπη γίνεται δύναμη. Βασιζόμαστε σε σας», αναφέρει από την πλευρά της η οργάνωση «Πράξη Αγάπης», παραπέμποντας στην εκστρατεία για τον Λίνο.

@praxiagapis Μετά από 36 χειρουργεία δίνει μαθήματα ζωής σε όλους μας! Στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών έχει ήδη υποβληθεί σε 36 χειρουργεία. Οι γονείς του Λίνου έχουν πουλήσει ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαν, προκειμένου να ανταποκριθούν κάθε φορά στις επεμβάσεις και θεραπείες τις οποίες έπρεπε να πραγματοποιεί ο μικρός. Ο Λίνος έχει ολοκληρώσει δύο μεγάλους κύκλους χειρουργείων. Ο πρώτος κύκλος ήταν διαχειρίσιμος από οικονομικής απόψεως, αφού τότε είχαν εξαργυρώσει κάθε διαθέσιμο πόρο που διέθεταν, ώστε να αντεπεξέλθουν. Ο δεύτερος, όμως, κύκλος χειρουργειών δεν έχει πληρωθεί και το κόστος που υπάρχει στην Κλινική, καθώς και το κόστος των εξειδικευμένων θεραπειών που χρειάζεται τώρα για την αποκατάστασή του (Νευρομυϊκή Αναδιοργάνωση) σχηματίζουν ένα υπέρογκο ποσό για την οικογένεια! Η ζωή του Λίνου βασίζεται στις θεραπείες που πρέπει να πραγματοποιήσει!!! Βρίσκεται στα χέρια όλων μας! Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και στον μικρό αγωνιστή. Η αγάπη γίνεται δύναμη. Βασιζόμαστε σε σας. Μπορείτε να βρείτε την εκστρατεία του Λίνου μπαίνοντας στο site μας στις ΕΝΕΡΓΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ! #φοργιου #foryou #foryourpage #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - praxiagapis