Ο πραγματογνώμονας Τροχαίων Ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας του ραδιοσταθμού για το κυκλοφοριακό στην Αττική και ιδιαίτερα στον Κηφισό.

«Οι βασικές αιτίες του προβλήματος είναι ο μεγάλος όγκος των οχημάτων που κυκλοφορούν που στο σύνολό του το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται από βαρέα οχήματα που κινούνται κατά κόρον προς το λιμάνι. Δημιουργείται κίνηση, μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, γιατί ο Κηφισός συνδέει και πλήθος πολυσύχναστων περιοχών και άλλων αξόνων όπως η Λεωφόρος Αθηνών, η Αττική Οδός εξυπηρετώντας ποικίλες μετακινήσεις», είπε ο Παναγιώτης Μαδιάς, αναφερόμενος στην κίνηση στον Κηφισό.

*Διαβάστε εδώ: Τάσος Μαρκουίζος στα Παραπολιτικά 90,1: Το πρόβλημα στον Κηφισό προκαλείται λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων στην Αττική

«Δεν υπάρχει ελεγχόμενη κίνηση των βαρέων οχημάτων. Δεν υπάρχει επίβλεψη της κίνησης με περιπολικά, άμεση επέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν υπάρχει έλεγχος της ταχύτητας των οχημάτων. Η καλύτερη λύση είναι να αλλάξουν οι ώρες μετακίνησης των βαρέων οχημάτων», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Υπάρχουν αντικοινωνικά άτομα τα οποία κινούνται όπως θέλουν, αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, αλλά δεν υπάρχει και αυστηρή νομοθεσία. Αφαίρεση του διπλώματος. ...Όλα αυτά τα αντικοινωνικά άτομα θα πρέπει να τα συνετίσουμε με αυστηρότερους νόμους και με αυστηρότερες ποινές.
Η πολιτεία θα πρέπει να αφήσει ελεύθερη την Αστυνομία, η Αστυνομία ξέρει να επέμβει, ξέρει πολύ καλά να τους συνετίσει αρκεί αν είναι εκεί και να μην σβήνονται έτσι εύκολα οι κλήσεις στη χώρα μας και να μην παίρνουμε τα διπλώματα, με τον τρόπο που παίρνουνε, στη χώρα μας», κατέληξε ο Παναγιώτης Μαδιάς.