H βασίλισσα της γραβάτας της Ελλάδας Μαριάννα Παγώνη μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika.gr για τη γραβάτα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ' στην επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Νοτίου Κορέας με τη σύζυγό του στο Λονδίνο.

«Σήμερα στο
Ντουμπάι ο Κάρολος με αφορμή το
COP28 μίλησε για την παγκόσμια κλιματική κρίση φορώντας την ίδια γραβάτα μας που είχε βάλει στο Μπάκιγχαμ υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, δείχνοντας έτσι ακόμα και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για την υπόθεση τις επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αυτό είναι η δική μου γνώμη.

Βεβαίως φόρεσε τη γραβάτα αυτή ακόμα και σήμερα, μετά την προσβολή που έκανε στη χώρα μας ο πρωθυπουργός του ακυρώνοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας.

Τη γραβάτα αυτή την αγόρασε από το νέο κατάστημά μας στην Ακαδημίας 16 στο Κολωνάκι. Τη γραβάτα την αγόρασε από το κατάστημά μας η ιδιοκτήτρια του
zeus & dione, κ. Μιμίκα Κολοτούρα, πριν από λίγο καιρό. Κοστίζει 80 ευρώ. Και την έκανε δώρο, την προσέφερε στον βασιλιά Κάρολο. Είναι μια γραβάτα από μετάξι με τις ελληνικές σημαίες, σχέδιο δικό μου, της Μαριάννας Παγώνη.

karolos_elliniki_simaia_ok_55


Η συγκεκριμένη γραβάτα είναι δημιουργία μου από το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει γράψει ιστορία. Πέρυσι τη φόρεσε ο πρόεδρος των Η
ΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό οίκο. 

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης "έμεινε" και εκεί του είπε ο 
Μπάιντεν ότι είχε τη γραβάτα από το 2017, που την είχε ανταλλάξει με τη δική του γραβάτα με τον τότε υφυπουργό Τέρενς Κουίκ που τη φορούσε.

Ο
Μπάιντεν τη φύλαξε τη γραβάτα για να τη φοράει όταν είναι με τους φίλους Έλληνες και την Ελλάδα που αγαπάει. Τίμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη γραβάτα αυτή. Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη όχι για μένα αλλά για την Ελλάδα, που έβαλε ένα πολύ μικρό λιθαράκι τιμώντας τη σημαία μας, την πατρίδα μας, που τόσο σέβομαι και τόσο λατρεύω.

Νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Γίνεται χαμός με τη γραβάτα αυτή. Τη χαρακτήρισαν στο εξωτερικό γραβάτα της ελληνικής υπερηφάνειας».  
 


pagoni