Η παραβατικότητα των ανηλίκων εξαπλώνεται σαν πανδημία, με περιπτώσεις μαθητών που λύνουν μαφιόζικα τις διαφορές τους μέσα σε σχολεία, χωρίς κανείς να αντιδρά να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί (της Παρασκευής 1/12/2023)  στη Μεσσήνη, όταν ένα 14χρονο παιδί, αφού διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του, τον μαχαίρωσε και τον τραυμάτισε στον δεξιό μηρό. Η εικόνα του αγοριού με αίματα στο παντελόνι σοκάρει και προβληματίζει. Αντί να επιστρέψει στο σπίτι του μετά το σχολείο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με ελαφρά τραύματα.

Διαβάστε επίσης: "Μάστιγα" η βία ανηλίκων: 14χρονος επιτέθηκε με σουγιά σε συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου, στη Μεσσήνη

‘’Επρόκειτο για μία πεταλούδα που μπορεί να είχε, πώς την προμηθεύτηκε, από πού, ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αγοράσει κάτι τέτοιο, ο γονέας που ήταν ενώ γινόταν αυτό; Είναι πραγματικά ανησυχητικά τα προβλήματα’’, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Ο μαθητής συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβίαση του νόμου περί όπλων και οι γονείς του με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

‘’Έγδυναν’’ μαθήτριες με ηλεκτρονική εφαρμογή

‘’Την έχουν ‘γδύσει’ και φαίνονται όλα τα προσωπικά στοιχεία. Αν δε με ξέρεις φαίνεται ότι είναι αληθινή αλλά δεν είναι ‘’.

Δύο συμμαθητές της πήραν το πρόσωπό της και μέσω εφαρμογής την «έγδυσαν» και άρχισαν να διακινούν και να δείχνουν την ψεύτικη αποκαλυπτική φωτογραφία της.

Διαβάστε σχετικά: Ναύπακτος: 13χρονοι έγδυναν μέσω εφαρμογής ανήλικες μαθήτριες και τις διαπόμπευαν

‘’Είναι 13 ετών, είναι δευτέρα γυμνασίου παιδιά και τα παιδιά που έχουν κάνει αυτές πράξεις και τα κορίτσια που έχουν υποστεί αυτή τη σπίλωση, είναι 13 ετών’’, είπε ο πατέρας της ανήλικης.

‘’Πολύ περίεργο αυτό που νιώθω, άβολο πολύ, ξέρω ότι την έχουν δει πάρα πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ’’, δήλωσε η ανήλικη στην κάμερα της εκπομπής LIVE NEWS του MEGA.

Η δράση των δύο 13χρονων μαθητών σε γυμνάσιο της Ναυπάκτου κράτησε περίπου έναν μήνα, με τα θύματα τους να ‘’βιάζονται’’ ψυχολογικά κάθε μέρα στο σχολείο, μέχρι που ο πατέρας της μίας κοπέλας υπέβαλλε μήνυση και η αστυνομία συνέλαβε τους ίδιους αλλά και τους γονείς τους.

‘’Τα παιδιά ομολόγησαν την πράξη τους. Ήταν στα πλαίσια αστεϊσμού, βέβαια κακόγουστο αστείο και δεν το υποβαθμίζουμε το περιστατικό. Είναι σοβαρό’’, είπε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων και εκδικητική πορνογραφία.

Το σλόγκαν της ντροπής

Οι ψεύτικες γυμνές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσω εφαρμογής που με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στον χρήστη να βγάλει τα ρούχα στα ανυποψίαστα θύματα τους. Με σλόγκαν: ‘’Γδύστε οποιονδήποτε, γδύστε τα κορίτσια δωρεάν’’, η εφαρμογή κοστολογεί τις 25 γυμνές εικόνες στα δέκα ευρώ.

Διαβάστε σχετικά: Σοκ στον Ασπρόπυργο: 15χρονος αφαίρεσε τα ρούχα με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης από δύο 12χρονες και μοιράστηκε τις φωτογραφίες στο Instagram

‘’Δεν μπορώ να τους συγχωρέσω, ούτε τώρα έτσι εύκολα, ούτε να το ξεπεράσω από την μία στιγμή στην άλλη γιατί ήταν πολύ χοντρό’’, ανέφερε το θύμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, αφού τον περασμένο Μάιο σε σχολείο του Ασπρόπυργου ένας 15χρονος, με την ίδια εφαρμογή, διαπόμπευε 12χρονα κορίτσια.