Mε αμείωτη ένταση συνεχίζεται η άγρια δικαστική διαμάχη μεταξύ κάποιων εκ των μελών της οικογένειας Τράγκα, καθώς αυτή τη φορά κατέθεσε μήνυση ο γιος του εκλιπόντος δημοσιογράφου, Γιάννης, σε βάρος της χήρας Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου και μιας συμβολαιογράφου στο Μονακό, για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι κατηγορίες του Γιάννη Τράγκα για τη Μαρία Καρρά

Η απιστία, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφει στη μήνυσή του ο υιός Τράγκας, συνίσταται στο ότι η συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος, βάζουν το χέρι στο... βάζο με το «μέλι» και χρησιμοποιούν χρήματα που είναι δεσμευμένα από τις ελληνικές Αρχές, για προσωπικά έξοδα της Μαρίας Καρρά και όχι για πληρωμή διαδικαστικών υποχρεώσεων που άπτονται της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο Γιάννης Τράγκας κατηγορεί τους συνεκτελεστές της διαθήκης ότι έχουν σπαταλήσει μέσα σε ένα έτος περίπου 310.000 ευρώ για δαπάνες που αφορούν έξοδα σε ακίνητα στο Μονακό όπου διαμένει μόνιμα η Μαρία Καρρά, για ακίνητα στην Αμερική, αλλά και πληρωμές για πάρκινγκ στο Μονακό και τη συντήρηση των πολυτελών αυτοκινήτων (μίας Bentley και μίας Rolls Royce) που διαθέτει η Μαρία Καρρά. Άλλες πληρωμές φέρονται επίσης να έγιναν για τη συντήρηση της πισίνας της εξοχικής κατοικίας στον Σεν Τροπέ, ενώ ο Ελβετός δικηγόρος έχει παραχωρήσει αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ στον εαυτό του.


Ζητά από την Εισαγγελία έλεγχο για κακουργηματική απιστία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος 

Ο Γιάννης Τράγκας προχώρησε στην υποβολή της μήνυσης την περασμένη Πέμπτη και ζητά από την Εισαγγελία να ελέγξει τη χήρα Τράγκα και τους δύο συνεκτελεστές της διαθήκης για κακουργηματική απιστία και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Με τη μήνυσή του ο υιός Τράγκας ζητεί να παυθεί από τα καθήκοντα του ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης, αλλά και να παραδώσει όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του, τα κλειδιά όλων των ακινήτων και των οχημάτων και να παράσχει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές του που αφορούν την περιουσία.

«Υπέπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20.06.2022 έως 30.06.2023 έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 88 πληρωμές από χρήματα της κληρονομιάς, τις οποίες είχε εγκρίνει μόνο ο ένας εκ των συνεκτελεστών, ο Ελβετός δικηγόρος, οι οποίες: Δεν είχαν εγκριθεί από τον συνεκτελεστή της διαθήκης, τον Συμβολαιογράφο Πειραιά, και δεν αφορούσαν υποχρεώσεις της κληρονομιάς. Οι ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες θίγουν και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου ως εν δυνάμει πιστωτή, καθώς διενεργείται στο παρόν χρονικό στάδιο φορολογικός έλεγχος και μάλιστα έχει επιληφθεί η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, δεσμεύοντας στο σύνολό της την κληρονομιαία περιουσία στο έδαφος της Ελλάδος», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυση του. Μάλιστα, όπως εξηγεί, «ο έτερος συνεκτελεστής, ο Έλληνας συμβολαιογράφος, με επιστολή του προς τον Ελβετό δικηγόρο στις 14.07.2023 συγκοινοποιούμενη και στον Συμβολαιογράφο που συνυπέγραψε τις πληρωμές τους κάλεσε να παύσουν κάθε περαιτέρω πληρωμή η οποία δεν έχει σχέση με την κληρονομιαία περιουσία(...) πλην όμως δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή