Στάση εργασίας από τις 11 σήμερα το πρωί έως το τέλος της βάρδιας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του σε σχέση με τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων στους υγειονομικούς.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει τεθεί προς διαβούλευση, και συγκεκριμένα στο άρθρο 60, προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για έξι μήνες έως και 30/6/2024, αντί για ένα έτος όπως είχε ενημερώσει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλαδή έως και 31/12/2024.

*Διαβάστε εδώ: "Καλάθι των Χριστουγέννων": Έρχεται από τις 13 Δεκεμβρίου - Ποια προϊόντα έχουν "κλειδώσει"

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Οι διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί από την αρχή αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19 βοήθησαν τα μέγιστα για να μην καταρρεύσει το Ε.Κ.Α.Β. και κατ’ επέκταση όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρωτόγνωρη πανδημική κρίση.

Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποίησαν αλλά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εκτελούν χιλιάδες διακομιδές ασθενών με covid-19 είτε διασωληνωμένων, είτε νοσούντων προς μονάδες εντατικής θεραπείας και κλινικές covid σε όλη την χώρα δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα οι επικουρικοί συνάδελφοι κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Ε.Κ.Α.Β. λόγω μη έκδοσης προκηρύξεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Πολιτείας σε αυτούς τους εργαζόμενους που ήρθαν στο Ε.Κ.Α.Β. εν μέσω πανδημίας να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους και η αναγκαιότητα της παραμονής τους στο Ε.Κ.Α.Β.”.