Βίντεο ντοκουμέντα απεικονίζουν τον εφιάλτη των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου στη Χαλκίδα, με τον 16χρονο διαρρήκτη που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ, να χτυπάει 5 φορές τα τελευταία χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο και να φεύγει σε όλες τις περιπτώσεις με την ταμειακή μηχανή.

Ο λόγος για έναν ανήλικο Ρομά, που όπως αποκαλύπτεται είχε διαρρήξει και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή. Με τους ιδιοκτήτες να παραμένουν ανάστατοι αφού όπως λένε παρά τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν, η εγκληματικότητα στην περιοχή παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Χαλκίδα: Το βίντεο ντοκουμέντο της τελευταίας διάρρηξης

Μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής και ο 16χρονος δράστης βρίσκεται έξω από το ζαχαροπλαστείο της Χαλκίδας. Η κίνηση στο σημείο είναι μικρή κ ο ανήλικος που φοράει στο κεφάλι κουκούλα και στα χέρια γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα, προσπαθεί για 10 λεπτά να παραβιάσει την είσοδο.

Αρχικά σπρώχνει και δυσκολεύεται. Στην συνέχεια φαίνεται να έχει επιστρέψει στο σημείο με μια μεταλλική πλάκα αλλά και πάλι να μην παραβιάζει την είσοδο. Παίρνει φόρα και κλωτσάει με δύναμη την τζαμαρία που τελικά καταρρέει.

Από τη στιγμή που μπαίνει μέχρι τη στιγμή που ξεχαρβαλώνει την ταμειακή και την παίρνει μαζί με το τηλέφωνο που υπήρχε στο γραφείο, περνούν μόλις 8 δευτερόλεπτα.



Αφήνει πίσω του και πάλι μια επιχείρηση με ζημιές παραμονές των Χριστουγέννων. Με τους υπεύθυνους να διαπιστώνουν τα όσα έγιναν λίγες ώρες αργότερα, όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά και είδαν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Όπως είχε συμβεί και ένα χρόνο νωρίτερα.

Και τότε η ταμειακή βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Με τον ανήλικο δράστη και πάλι με γάντια και κουκούλα να εισβάλει και να φεύγει ταχύτατα.

Ο νεαρός διαρρήκτης είναι γνωστός εδώ και χρόνια στην Χαλκίδα. Όπως λένε στο Live News οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είχε συλληφθεί στο παρελθόν αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία λόγω ηλικίας, αλλά εκείνος συνέχισε από εκεί που είχε μείνει.

Εκτός από τον ίδιο συνελήφθη και η μητέρα του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Με την τοπική κοινωνία να περιμένει να δει αν και αυτή τη φορά, ο ανήλικος που για ορισμένους έγινε εφιάλτης με τα διαδοχικά του χτυπήματα, θα αφεθεί και πάλι ελεύθερος.

Xαλκίδα: Ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου που διέρρηξε ο 16χρονος - "Τον πιάνουν και μετά από δύο μήνες βγαίνει"


Η Ζήνα Πατερόγλου, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου, και η Στέλλα Κρόκου, υπάλληλος, μίλησαν στο LIVE NEWS για τα όσα βίωσαν.

«Από ότι μάθαμε είναι ένα παιδί 16 ετών. Πιθανολογείται πως είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες φορές. Τον πιάνουν και μετά από δύο μήνες βγαίνει. Και ξεκινούν και πάλι οι διαρρήξεις. Έχουμε μάθει πως έχει κλέψει και μηχανάκια. Η αστυνομία τον ξέρει, και τον πιάνει αλλά ξαναβγαίνει. Εκείνο το διάστημα είχε κάνει άλλες τέσσερις διαρρήξεις. Είχε ανοίξει ένα μανάβικο δύο φορές».