Το ραντεβού για άγριο ξυλοδαρμό έχοντας μαχαίρια ακόμη και βόμβες μολότοφ καταγράφει βίντεο από κάμερα ασφαλείας στη Νέα Ερυθραία.

Τα  περιστατικά άγριων συμπλοκών μεταξύ ανηλίκων που δίνουν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους δυστυχώς λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας. Άλλη μια τέτοια αιματηρή συμπλοκή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Ερυθραία με στειλιάρια, μαχαίρια, ακόμη και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο νεαρών.

Κλείνουν ραντεβού με μοναδικό σκοπό να λύσουν με βία τις διαφορές τους. Έφηβοι, ακόμα και μαθητές γυμνασίου εφοδιασμένοι με κάθε είδους δολοφονικό μέσο συναντούν μέλη αντίπαλης ομάδας νέων και ξυλοκοπούν ο ένας τον άλλον. 

Διαβάστε επίσης: Συμπλοκή μεταξύ δυο ομάδων νεαρών από Νέα Ερυθραία και Κρυονέρι

Για ασήμαντη αφορμή ξεκινούν συμπλοκές με άγριο ξύλο. Ένα τέτοιο ραντεβού έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου δύο ομάδες με ανήλικα και νεαρά αγόρια στην Νέα Ερυθραία.

Άγρια συμπλοκή με βαρύ οπλισμό κατέγραψε βίντεο

Η συμπλοκή ήταν άγρια. Μαζί τους είχαν μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, μαχαίρι, στειλιάρια, σφυρί και μια λαβή βαριοπούλας. Μάλιστα, ήταν καλά οργανωμένοι και ήθελαν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους καθώς στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν επίσης γάντια και full face. Δύο άτομα τραυματίστηκαν  σοβαρά σε σώμα και κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

 «Έχω ακούσει διάφορα να καίνε μηχανάκια, ψειρίσματα, ομάδες από διάφορες περιοχές αντιπαλότητες. Μερικές φορές βγαίνουνε και αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον, ποια περιοχή είναι καλύτερη και διάφορα», ανέφερε ένας κάτοικος.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο και έναν 22χρονο και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Φόβος και τρόμος οι παραβατικοί ανήλικοι

«Μια συμμορία έπιασε πριν δυο τρεις μέρες του άντρα μου τον ανιψιό και του έχουν μαυρίσει το πόδι».

Όπως λένε οι ίδιοι οι γονείς, τα περιστατικά με θύματα και δράστες μικρά παιδιά τείνουν να γίνουν πλέον καθημερινό φαινόμενο σε σχολεία, προαύλια και γειτονιές.

 «Βγάζουν μαχαίρια, ακούω ότι ληστεύουν ανηλίκους τους δέρνουνε βία υπάρχει παντού είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα κάτι πρέπει να γίνει».

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε έναν χρόνο η νεανική παραβατικότητα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας έχει σημειώσει αύξηση 41%.