Εξώδικο προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κοινοποιημένο προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, και την Εισαγγελία Αρείου Πάγου έστειλε ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Ο αποκλεισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη αφορμή για το εξώδικο 

Αφορμή στάθηκε ο «αποκλεισμός» της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή μετά από σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, έπειτα από τον νομικό προβληματισμό που είχε εκφράσει ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης και πρότεινε να απευθυνθεί ερώτημα.

Η ίδια δήλωσε πως: «Ο σύλλογος των πληγέντων του δυστυχήματος των τεμπων απεύθυναν εξώδικο στον πρόεδρο βουλής και πρόεδρο εξεταστικής και καταγγέλουν μεθοδεύσεις κυβέρνησης για να μην φανεί γ αλήθεια.Απόπειρα να με διώξουν από την επίτροπο. Με πρόσχημα μια γνωμοδότηση αναρμόδιοι οργάνου που δυο μέλη είναι ενεργά ταγμένα στην υπεράσπιση κατηγορουμένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου. Όλη η κοινωνία αντιδρά θα πράξω το καθήκον μου».


Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Κακοστημένη παράσταση με προαποφασισμένη έκβαση

«Για μια κακοστημένη παράσταση με προαποφασισμένο οικτρό περιεχόμενο και έκβαση, που απλώς πρέπει να παιχθεί» αναφέρει μεταξύ άλλων στο εξώδικο το ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Αναφερόμενοι στον αποκλεισμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή οι συγγενείς των πληγέντων σχολιάζουν πως «εκείνο που ενοχλεί την πλειοψηφία είναι ο βαθμός γνώσης της αλήθειας από τα μέλη της Επιτροπής».

Το εξώδικο ΕΔΩ