Άφαντος παραμένει ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας της 43χρονης γυναίκας η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Σαλαμίνα.

Τα στοιχεία του υπόπτου είναι γνωστά στις Αρχές, καθώς μόλις πριν από λίγα 24ωρα, και συγκεκριμένα στις 2 του μήνα, η 43χρονη γυναίκα τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία και επίθεση. Οι αστυνομικοί είχαν συμβουλεύσει τη γυναίκα να φύγει από το σπίτι της για λόγους ασφαλείας, ενώ της είχαν ζητήσει να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή «panic button», προκειμένου να την ενεργοποιήσει σε περίπτωση που εμφανιζόταν εκ νέου ο πρώην φίλος της.

Ο δράστης σήμερα το πρωί φαίνεται πως της έστησε καρτέρι. Περίμενε την 43χρονη να στείλει το παιδί της στο σχολείο και εν συνεχεία της χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι της οδού Αίαντος 40. Μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα, διαπληκτίστηκε με τον κατηγορούμενο για περίπου 1-2 λεπτά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Μετά, ακούστηκαν οι δύο πυροβολισμοί και ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί.

*Διαβάστε εδώ: Φρίκη στη Σαλαμίνα: Νεκρή μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της από πυροβολισμούς

Στο σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κάλυκες από 9άρι πιστόλι, τους οποίους συγκέντρωσαν και απέστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξετάσεις, αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ταυτόχρονα, στήθηκαν μπλόκα σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του νησιού, καθώς και στα λιμάνια από τα οποία μπορεί να φύγει κάποιος με το πλοίο της γραμμής είτε με μικρά καραβάκια, προκειμένου να αποτρέψουν τη διαφυγή του.


Η καταγγελίας της 43χρονης για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στις 12.00 το μεσημέρι της 2ας Δεκεμβρίου η 43χρονη κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας τον επί 7 χρόνια σύντροφό της, Χ.Π., 71 χρόνων, για κακοποίηση, υποβάλλοντας έγκληση σε βάρος του.

Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν. 3500/06 Ενδοοικογενειακή βία (Ενδοοικογενειακή Σωματική Βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή) και του αρ. 361 ΠΚ Υπεξαίρεση.

Το περιστατικό που την ώθησε να προχωρήσει στην καταγγελία συνέβη στις 22:40 την 1η Δεκεμβρίου στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι μαζί με τον 15χρονο γιο της, που είναι παιδί από προηγούμενο γάμο της 43χρονης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 43χρονης, ο δράστης βιαιοπράγησε σε βάρος του 15χρονου και της ίδιας, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της παθούσας και διέφυγε.

Οι αστυνομικοί τη συμβούλευσαν να κατεβάσει την εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. «κουμπί πανικού» και να αλλάξει σπίτι.

Όντως η γυναίκα πήγε να μείνει με τη μητέρα της σε οικία στην περιοχή Αμπελάκια, στη Σαλαμίνα.

Μετά την έγκληση, ο δράστης αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Αυτό που τονίζουν οι αστυνομικοί είναι πως δεν προκύπτει να ενεργοποιήθηκε από το θύμα η εφαρμογή για το «panik button».

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται.


Θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη

Η σύλληψη του δράστη είναι θέμα χρόνου, εκτιμούν οι αστυνομικοί, καθώς στο νησί όλοι οι αστυνομικοί είναι ενήμεροι για τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Η άτυχη γυναίκα φέρει δύο τραύματα, στο στήθος και την κοιλιά, από τις βολίδες και θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Πειραιά, όπου θα εξεταστεί από ιατροδικαστή. Η 43χρονη Γεωργία είχε δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά μετά τον πρόσφατο χωρισμό της από τον κατηγορούμενο. Ήταν κάτι που είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινά της πρόσωπα, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου, φοβούμενη για τη ζωή της, τον κατήγγειλε στους αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος στη Σαλαμίνα.

Πλην, όμως, η Δικαιοσύνη δεν κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να πέσει νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της.