Δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί πανικού της ειδικής εφαρμογής της ΕΛ.ΑΣ. η 43χρονη Γεωργία Πούτου, η γυναίκα που μαζί με τον 15χρονο γιο της ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη τον τελευταίο καιρό από τον 71 ετών σύντροφό της στη Σαλαμίνα.

Ο άνδρας την πυροβόλησε εν ψυχρώ και τη σκότωσε μέσα στο σπίτι της μητέρας της, όπου είχε πάει να μείνει έπειτα από παρότρυνση των αστυνομικών προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή της. Τρεις ημέρες πριν από το φονικό, και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου, η άτυχη Γεωργία είχε πάει στο Τμήμα καταγγέλλοντας την κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της ίδιας και του παιδιού τους από τον Χ.Π., τον επί 7 χρόνια σύντροφό της.


Πώς έγινε το φονικό στη Σαλαμίνα

Ο κατηγορούμενος φέρεται να χτυπούσε την ίδια και τον γιο της, παιδί από προηγούμενο γάμο της, ενώ το βράδυ της Παρασκευής τής έκλεψε το κινητό τηλέφωνο και το αυτοκίνητο. Παρά τις έρευνες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο δράστης δεν εντοπίστηκε. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη μητέρα του 15χρονου να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή για κακοποιημένα πρόσωπα, προκειμένου, εάν προσπαθήσει να την πλησιάσει ο κατηγορούμενος, με το πάτημα ενός κουμπιού η Αστυνομία να ενημερωθεί αυτομάτως.

Επίσης, έπειτα από παρότρυνση των αστυνομικών, πήγε να μείνει με τον γιο της στο σπίτι της μητέρας της, σε άλλη περιοχή της Σαλαμίνας. Ο 71χρονος, σε κατάσταση αμόκ προφανώς, μετά την καταγγελία στις Αρχές, αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σύντροφός του επέλεξε να τον... παρατήσει, πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και πήγε στο πατρικό της σπίτι. Εκεί, πριν προλάβει η γυναίκα να πατήσει το panic button, τη σκότωσε πυροβολώντας την εξ επαφής μέσα από το τζάμι της εξώπορτας.

Η μητέρα της 43χρονης τη βρήκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος και κάλεσε τις Αρχές. Ο 71χρονος συνελήφθη λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα στο Κερατσίνι, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της 43χρονης. Μάλιστα, στο πίσω κάθισμα βρισκόταν και η καραμπίνα με την οποία φέρεται να τη σκότωσε. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ εμφανιζόταν αρνητικός στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το τι συνέβη. Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχθηκε την ειδεχθή πράξη του.

Διαβάστε ακόμα: Σαλαμίνα: Αυτός είναι ο 71χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του - Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς


Η ομολογία του δράστη

Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς η μητέρα της 43χρονης, η ζωή της Γεωργίας τον τελευταίο καιρό είχε μετατραπεί σε κόλαση. Μάλιστα, ο 71χρονος την είχε χτυπήσει τόσο πολύ στο πόδι, που αναγκάστηκε να βάλει γύψο και να περπατάει με βαδιστικό βοήθημα στήριξης.

Η συμπεριφορά του 71χρονου τον τελευταίο καιρό, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, είχε αλλάξει, είχε γίνει επιθετικός τόσο προς την ίδια όσο και απέναντι στον 15χρονο γιο της. Η Γεωργία είχε γνωριστεί με τον 71χρονο όταν εκείνος εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου που μετέφερε παιδιά με αναπηρία και εκείνη εργαζόταν ως συνοδός ΑμεΑ, καθώς ο 15χρονος γιος της πάσχει από αυτισμό.