Κοντά στον εντοπισμό του ατόμου που φέρεται να κακοποίησε άγρια το άτυχο χάσκι βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές, μετά και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο Όλιβερ, ράτσας χάσκι, ξεψύχησε με φρικτό και απάνθρωπο τρόπο το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου. Όπως διαπιστώθηκε, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και πέθανε λίγο αργότερα από την αιμορραγία που προκλήθηκε. Οι φιλοζωικές ζητούν από την Αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται σύσσωμη η τοπική κοινωνία, που κάνει λόγο για έγκλημα πρωτοφανές.

Στο μεταξύ, εξετάζονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης διαμένει μόνιμα στην Αράχωβα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη του σκύλου και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε ριάλιτι. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, η ταυτοποίηση του δράστη θα επιτευχθεί με λήψη δείγματος DNA από το χάσκι, ενώ θα εξεταστεί και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που διαθέτουν σπίτια και επιχειρήσεις εστίασης στην ίδια περιοχή.


Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το χάσκι εξετάστηκε από τρεις κτηνιάτρους και το πόρισμά τους έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου της Ιτέας που το εξέτασε μετά την κακοποίησή του. Οι τρεις κτηνίατροι εκτίμησαν ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε από τον πρωκτό με αιχμηρό αντικείμενο και το πόρισμά τους βρίσκεται στη διάθεση του εισαγγελέα. Ο άγνωστος για την ώρα δράστης βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ. Παράλληλα με την τελεσίδικη καταδίκη, ο δράστης εγγράφεται σε μητρώο παραβατών, ώστε να μη βρίσκεται κοντά σε ζώα από μια υπεύθυνη θέση.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ενός καλοκάγαθου χάσκι, όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα. Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, τελικά το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη, η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφερε να το εντοπίσει. Τελικά, το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του χάσκι πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Η κακοποίηση του ζώου σοκάρει. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε βασανιστεί με αιχμηρό αντικείμενο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα. Τα τραύματα του Όλιβερ ήταν βαριά και δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης αναζητούνται. «Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες», είπε στο Mega η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής πανελλήνιας ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.



*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΟΝtime» στις 06/12/2023