«Δεν ήθελα να φύγει έτσι η ψυχή του παιδιού μου. Ήθελα να αφήσει φως και χαρά». Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας του 22χρονου Αντώνη από το Ηράκλειο, που τον περασμένο Αύγουστο άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα, όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν πως η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη, έπειτα από μάχη που έδωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Μαίρη Τζουλάκη, με απίστευτη δύναμη ψυχής, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της, δίνοντας ζωή και ελπίδα σε ανθρώπους που την είχαν τόση ανάγκη. Άλλωστε και ο ίδιος ο γιος της ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, από τότε που μαζί με τη μητέρα του συμμετείχαν στις εθελοντικές δράσεις του «Αιματοκρήτη», μοιράζοντας φυλλάδια για τη δωρεά οργάνων και την εθελοντική αιμοδοσία.

Η μητέρα του 22χρονου είναι εδώ και χρόνια εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και μέσα από τον εθελοντισμό βρίσκει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει να προσφέρει ελπίδα, χαμόγελο και ασφάλεια σε χιλιάδες παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Μαίρη Τζουλάκη: Δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια για το πώς νιώθει μια μάνα όταν χάνει το παιδί της

«Δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια για το πώς νιώθει μια μάνα όταν χάνει το παιδί της, αλλά υπάρχουν κατάλληλες πράξεις στη μνήμη αυτών των παιδιών, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον», ανέφερε η Μαίρη Τζουλάκη, η οποία βρέθηκε στην Τηλεόραση CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, μιλώντας για τις εθελοντικές πράξεις του οργανισμού.

Την στιγμή που ένιωθε ανείπωτη θλίψη, όταν έχανε το σπλάχνο της, βρήκε τη δύναμη ψυχής και εκτός από τον δικό της πόνο, σκέφτηκε και τον πόνο μιας άλλη μάνας που περιμένει μόσχευμα για το δικό της παιδί. Και έτσι, πήρε την απόφαση ο Αντώνης της… φεύγοντας για το ταξίδι στο φως, να δώσει ζωή σε ανθρώπους που περίμεναν χρόνια με την ελπίδα.

- Live με την Αντιγόνη - 🔹 Το θέμα του εθελοντισμού ξανά στο προσκήνιο με τη συντονίστρια του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κρήτη, Χρύσα Μπομποδάκη, την υπεύθυνη του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου στο Χαμόγελο του παιδιού, Χαρά Μακρυδάκη, και τις εθελόντριες Μαίρη και Αυγή 🔹 Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο ∙ Πού θα βρείτε το χριστουγεννειάτικο περίπτερο στο Ηράκλειο 🔹 Η Μαίρη, μητέρα του 22χρονου Αντώνη που έδωσε «ζωή» με τον θάνατό του, μιλάει για την απόφαση να δωρίστουν σε συνανθρώπους μας τα όργανα του παιδιού της και συγκινεί

Δημοσιεύτηκε από TV CRETA - Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. στις Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023

"Σκέφτηκα μια μαμά που περιμένει μόσχευμα τη στιγμή που έχασα το δικό μου παιδί"

«Σκέφτηκα μια μαμά που περιμένει μόσχευμα τη στιγμή που έχασα το δικό μου παιδί. Το ίδιο πράγμα είναι και ο εθελοντισμός. Σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο. Είναι σαν να γεννάς που νιώθεις ότι ολοκληρώνεσαι. Γίνεται πιο δημιουργικός», είπε συγκινημένη η κ. Τζουλάκη, προσθέτοντας μάλιστα πως δύο από τους ανθρώπους που έλαβαν τα όργανα του Αντώνη της ήταν 10 χρόνια σε λίστα αναμονής. «Φανταστείτε τι χαρά και φως μπήκε στις ζωές αυτών των ανθρώπων με τον χαμό του παιδιού μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Να σέβονται όλοι και να σωπαίνουν», είπε η ίδια σε όσους κρίνουν με αρνητικό τρόπο αποφάσεις οικογενειών που δωρίζουν τα όργανα ανθρώπων τους όταν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Τώρα η Μαίρη Τζουλάκη περιμένει με ανυπομονησία πολλά παιδιά να βρουν ασφάλεια στο σπίτι που έχει δωρίσει θείος της στο Χαμόγελο του παιδιού, στη μνήμη του δικού του παιδιού που μόλις στα 22 του έτη έφυγε από τη ζωή. Στη μνήμη του αποφάσισε να δωρίσει οικόπεδο στον οργανισμό, με σκοπό τη δημιουργία σπιτιού στο Ηράκλειο για τη στέγαση παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Ο 22χρονος Αντώνης είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Αυγούστου, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο μιας 51χρονης γυναίκας.

Τότε κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όμως μετά τη μάχη που έδωσε δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Πηγή: Creta24.gr