Σε εγρήγορση είναι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της αυριανής (7/12) επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Πάνω από 3.500 αστυνομικοί επί ποδός και έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου, ενώ θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας, απ' όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Από αέρα εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drones.

Το συμβάν το 2017 και το σχέδιο επίθεσης σε βάρος του Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, καθώς έναν μήνα πριν από την επίσκεψη του ιδίου στην Αθήνα το 2017 είχαν συλληφθεί 11 μέλη τουρκικής ένοπλης οργάνωσης, τα οποία σχεδίαζαν επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου με ρουκέτες, βόμβες και όπλα.

Τα 11 μέλη, στην κατοχή των οποίων είχε βρεθεί οπλοστάσιο, καταδικάστηκαν αρχικά σε 23 έως 30 χρόνια φυλάκισης, σε δεύτερο βαθμό ωστόσο απηλλάγησαν, υπήρξε αναίρεση της απόφασης της απαλλαγής τους, συζητήθηκε χθες, οπότε είναι κάτι που συνεκτιμούν οι αστυνομικοί.