Τα καταστήματα όπου «ξέπλενε» τα 120.000 ευρώ κάθε μήνα η ιδιοκτήτρια των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα αναζητούν οι αστυνομικοί, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος που έφερνε δήθεν για νόμιμη εργασία γυναίκες από τη Βενεζουέλα και τις έριχνε στα δίχτυα της πορνείας.

Έβγαζε εκατομμύρια και έπαιρνε επίδομα 

Η παλιά γνώριμη των αστυνομικών από ιερόδουλη έγινε ιδιοκτήτρια έξι «ροζ σπιτιών» με μηνιαία έσοδα που θα ζήλευαν αρκετοί εκατομμυριούχοι. Τα

σπίτια δούλευαν σχεδόν όλο το 24ωρο με τις γυναίκες να εναλλάσσονται σε αυτά. Μόλις 15 ευρώ κόστιζε το βασικό ραντεβού και ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη τα ποσά αυξάνονταν.

Η «κυρία Κατερίνα», όπως την αποκαλούσαν οι άτυχες γυναίκες, είχε καταφέρει μάλιστα να βγάζει και επίδομα αφού δήλωνε εισόδημα μόλις 600 ευρώ μηνιαίως.


Υπηρεσίες καθαρισμού για το «ξέπλυμα»

Ένα μέρος των χρημάτων το ξέπλενε μέσω εταιρειών παροχής υπηρεσιών καθαρισμού που είχε στήσει, ενώ το σπίτι της στα νότια προάστια της Αττικής, στη Γλυφάδα, ήταν ένα μικρό παλάτι, αναφέρουν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Εκατοντάδες γυναίκες φαίνεται ότι είχαν περάσει από τα σπίτια της Κατερίνας. Η πλειονότητα των κοριτσιών είχε εξαπατηθεί. Τους ζητούσαν ολόσωμες και κοντινές φωτογραφίες προκειμένου να τις επιλέξουν για εργασία σε καταστήματα στην Ελλάδα, νόμιμη δουλειά, με ασφάλεια και καλές απολαβές.

Όμως, η σκληρή πραγματικότητα για όσες περνούσαν τα… τεστ αποκαλυπτόταν μόλις πατούσαν το πόδι τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέλος του κυκλώματος τις παραλάμβανε και τις πήγαινε στα σπίτια, όπου, αφού τους άρπαζαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και ό,τι άλλο είχαν στην κατοχή τους, τις ανάγκαζαν να εκδίδονται προκειμένου να πληρώσουν τα μεταφορικά.

Από τους διαλόγους που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατά την πολύμηνη παρακολούθηση του κυκλώματος, διαπιστώθηκε πως κάθε βράδυ η Κατερίνα μαζί με τις υπεύθυνες των σπιτιών έκαναν απολογισμό της ημέρας. Μάλιστα, ενημερωνόταν για την… εργατικότητα της κάθε κοπέλας, ενώ πίεζε διαρκώς να δουλεύουν περισσότερο, ώστε να αυξάνονται τα έσοδα του κυκλώματος.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή