Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά ακόμη και από το εξωτερικό συρρέουν στα Τρίκαλα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πόλος έλξης, φυσικά, ο Μύλος των Ξωτικών, που για 12η χρονιά άνοιξε τις πύλες του στα Τρίκαλα υποδεχόμενος μικρούς και μεγάλους.

Ο Χάρης Τσαυλίς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του «Μύλου», μιλάει στην «Ελένη» αναφέροντας πως το πάρκο επισκέπτονται άνθρωποι από πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ φέτος ελπίζουν να ξεπεράσουν σε επισκεψιμότητα το 1 εκατομμύριο που έφτασαν πέρσι.

 Ταυτόχρονα, προτείνει και άλλες περιοχές γύρω από τα Τρίκαλα που αξίζει να επισκεφθούμε.

Διαβάστε επίσης: Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα: Εντυπωσιακό πρόγραμμα με συναυλίες και εκδηλώσεις (Βίντεο)

Ο Μύλος των Ξωτικών γεμίζει ξενοδοχεία και Airbnb στα Τρίκαλα

Μια απλή αναζήτηση στις μεγάλες πλατφόρμες αποκαλύπτει ότι τα καταλύματα στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή γεμίζουν με ταχύτατο ρυθμό. Ελάχιστα είναι πλέον τα ξενοδοχεία που έχουν διαθέσιμα δωμάτια και αυτά θα εξαντληθούν γρήγορα - αν δεν έχουν εξαντληθεί ήδη.

Ο Μύλος των Ξωτικών οδηγεί τη ζήτηση, που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τα ξενοδοχεία στα Τρίκαλα, προς τα Airbnb. Οι τιμές στα εναλλακτικά καταλύματα κυμαίνονται στα 90 ευρώ τη βραδιά για δίκλινο και ανεβαίνουν αρκετά παραπάνω στα μεγαλύτερα σπίτια.

Πάνω από 350 καταλύματα στα Τρίκαλα βρίσκονται ανηρτημένα στις δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αλλά και οι γύρω περιοχές βλέπουν τις πληρότητές τους να αυξάνονται. Περτούλι, Ελάτη, Καλαμπάκα, Τύρναβος, έως και ο Βόλος, με τον ούτως ή άλλως δημοφιλή χειμερινό προορισμό του Πηλίου, δέχονται κρατήσεις για όλη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται ότι το οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως και εύκολα μπορεί κάποιος από τις γύρω περιοχές να επισκεφθεί τα Τρίκαλα.