Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν τα μεσάνυχτα οι χειρουργοί, καθώς και οι γιατροί του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νικαίας, προκειμένου να καταστήσουν τον 31χρονο βαριά τραυματία αστυνομικό ικανό για εισαγωγή στο χειρουργείο.

Ο νεαρός αστυνομικός είχε χάσει και έχανε ακόμη πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος και οι γιατροί κατάφεραν τελικά να ανεβάσουν αισθητά τον αιματοκρίτη του, προκειμένου να καταστεί ικανός για να υποβληθεί στο βαρύ χειρουργείο.

*Διαβάστε εδώ: Επεισόδια στου Ρέντη: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού - Τι αναζητούν οι Αρχές


Σε πολύ άσχημη κατάσταση η κεντρική μηριαία αρτηρία του αστυνομικού

Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ενώ για δέκα λεπτά οι χειρουργοί είχαν “χάσει” τον τραυματία, ο οποίος έκανε ανακοπή καρδιάς και υπεβλήθη σε επιτυχή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η κεντρική μηριαία αρτηρία του αστυνομικού ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, σχεδόν κατεστραμμένη, αλλά, ευτυχώς, δεν είχε κοπεί, κάτι το οποίο, εάν είχε συμβεί, θα ήταν μοιραίο για τη ζωή του.

Ο 31χρονος νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας και τα πρώτα εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του είναι κρίσιμα, παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του παραμένει σταθερή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Κρατικό Νικαίας δεν εφημέρευε εχθές, αλλά ο 31χρονος διακομίσθηκε σε αυτό επειδή το νοσοκομείο ήταν κοντά στο σημείο των επεισοδίων και η απώλεια αίματος του αστυνομικού δεν επέτρεπε τη διακομιδή του πιο μακριά, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.