Τον μηχανισμό εκτόξευσης της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό της ΥΑΤ αργά το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, αφού κανείς δεν γνωρίζει εάν ο δράστης φορούσε γάντια. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να βρεθούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στην ταυτότητά του, αναφέρουν αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες.


Εξετάζονται οι 424 προσαχθέντες

Οι 424 άνδρες που προσήχθησαν από το γήπεδο στα γραφεία της Ασφάλειας εξετάζονταν όλο το βράδυ από τους αστυνομικούς. Ρωτήθηκαν πού βρίσκονταν την ώρα των επεισοδίων, εάν είδαν κάποιον που να συμμετείχε στα επεισόδια, εάν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει πως όντως ήταν στις κερκίδες του γηπέδου και όχι στον προαύλιο χώρο, ενώ επίσης υποβλήθηκαν σε έρευνες για υπολείμματα βενζίνης και πυρίτιδας.

Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν ποιοι από τους εκατοντάδες προσαχθέντες συμμετείχαν στα θλιβερά επεισόδια, προκειμένου σιγά σιγά να αποκλείουν υπόπτους ώστε να φτάσουν στον δράστη. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ηλικίας από 16 ετών έως και 50 χρόνων.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών για τον 31χρονο αστυνομικό της ΥΑΤ προς τους συναδέλφους του, η κατάστασή του παραμένει σταθερή, πλην όμως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Το επόμενο 48ωρο θα δείξει την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του ασθενούς και πως είναι νωρίς να ειπωθεί το παραμικρό. Είναι σημαντικό πως ο οργανισμός ανταποκρίθηκε στην περίδεση της κομμένης μηριαίας αρτηρίας και πλέον είναι θέμα αντοχής του σώματος.

Σε δεύτερο στάδιο, οι θεράποντες ιατροί, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που αγωνιούν να μάθουν για την εξέλιξη της υγείας του 31χρονου, όπως φυσικά και οι συγγενείς του, θα διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει κάποιο κινητικό πρόβλημα ή όχι στον νεαρό αστυνομικό. Είναι πολύ νωρίς να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς του σώματος, όπως συγκεκριμένα ειπώθηκε, αφού η πληγή είναι μόλις λίγων ωρών και σε αυτή τη χρονική στιγμή απαιτείται πλήρης ακινησία.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια στου Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού