Αν και πέρασε στα ψηλά λόγω της επίσκεψης Ερντογάν, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΓΕ εγκρίθηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς 100 αντιαρματικών βλημάτων SPIKE SR ένα πρόγραμμα άμεσης προτεραιότητας για τον Ελληνικό Στρατό. Τόσο το ΓΕΣ όσο και το ΓΕΕΘΑ προωθούν την προμήθεια μέσω της υπηρεσίας προμηθειών του ΝΑΤΟ, πράγμα που σημαίνει πως η χώρα θα ενταχθεί στο σύστημα μαζικών αγορών και εκπτώσεων για τον συγκεκριμένο τύπο.

Επίσης εγκρίθηκε και η εισήγηση για την απόκτηση σε πρώτο βήμα 14 ελικοπτέρων Έρευνας-Διάσωσης (SAR) AW139 για την Πολεμική Αεροπορία. Απόφαση πάρθηκε και για την ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς συσσωρευτών για τορπίλες SST-4 και SUT. Το πρόγραμμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς οι εν λόγω τορπίλες εξοπλίζουν υποβρύχια και τορπιλακάτους οι οποίες έχουν μείνε εδώ και αρκετό καιρό χωρίς αναβάθμιση των συστημάτων αυτών.

Πέρα από αυτά τα προγράμματα των οποίων η απόφαση είναι ειλημμένη, συζητήθηκε εκτενώς και δόθηκε έμφαση στην μελέτη και αργότερα επιλογή περιφερόμενων πυρομαχικών (loitering munitions). Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα για μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) από την διεθνή αγορά με τα οποία θα εξοπλιστεί στο μέλλον ο Ελληνικός Στρατός..