Μετά από συνεννόηση ανάμεσα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, το Εφετείο της Αθήνας και με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας (Δ4) προκειμένου να μπορέσουν να χωρέσουν όλοι οι παράγοντες της δίκης.

Η δίκη των 26 κατηγορουμένων για την πρώτη συνεδρίαση του του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών θα γίνει σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας, επί της οδού Δέγλερη και στη συνέχεια θα διεξάγεται σε αίθουσα του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, η οποία κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.

Στην προκειμένη περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι προσωρινά κρατούμενοι και λόγω αυτού η διαδικασία πρέπει να εξελιχθεί απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις. Λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθούν σε κατάλληλες συνθήκες οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών όπου η συγκεκριμένη αίθουσα έχει παραχωρηθεί για αυτή τη δίκη για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της 12χρονης έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα της ανήλικης και ακόμα 24 κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι  «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο αλλά και πρόσωπα που κατηγορούνται για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκου.