Eπιταχύνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη 7.000 μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο, στους δήμους, στις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα.

Οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο των θέσεων που έχει εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο, τηρώντας τον κανόνα 1:1. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις για πέντε διαγωνισμούς από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 6.465 υπαλλήλων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν, με προτεραιότητα τον χώρο της Υγείας.

Οι 4.276 θέσεις αφορούν πτυχιούχους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης οι οποίοι θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης σε δήμους, περιφέρειες και κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων. Όλοι όσοι προσληφθούν -κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ- πρέπει να είναι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν στις θέσεις και ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ και ΤΕ πρέπει απαραιτήτως να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο που τηρείται στο ΑΣΕΠ, με τα στοιχεία τους και τους τίτλους σπουδών τους. 

Mοριοδότηση

Οι ιδιότητες που δηλώνονται στο Μητρώο από τους ενδιαφερόμενους προστίθενται στη βαθμολογία της γραπτής εξέτασης και δημιουργούν τη συνολική μοριοδότηση του υποψηφίου. Το Μητρώο πρέπει να επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπολογίζονται σε περίπτωση προκήρυξης θέσεων όλες οι δεξιότητες που μπορούν να προσθέσουν έστω και ένα μόριο. Η προκήρυξη για τα νοσοκομεία αφορά 775 θέσεις Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (696 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 79 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) και 816 θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες είναι: ΔΕ Οδηγών, Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Βοηθών Φαρμακείου, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού, Ιατρικών Εργαστηρίων και Νοσηλευτών. Σημαντικά θα ενισχυθεί, με 1.213 προσλήψεις, και η Δημοτική Αστυνομία η οποία αποκτά νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα και θα συνεπικουρεί στο έργο της την Ελληνική Αστυνομία. Θα προσληφθούν υπάλληλοι ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, αλλά το τελικό στάδιο της διαδικασίας θα αρχίσει μετά την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους δημάρχους, την 1η Ιανουαρίου 2024. Επίσης, στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης θα προκηρυχθούν 160 θέσεις ΠΕ και ΤΕ.

Εν τω μεταξύ ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και αφορούν την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων σε όλη τη χώρα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες για τις θέσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023. Θα προσληφθούν πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με διετή σύμβαση εργασίας και δυνατότητα ανανέωσης. Δεκτοί είναι όλοι οι τίτλοι σπουδών και θα ισχύσουν οι διαδικασίες ΑΣΕΠ. Προβάδισμα μορίων στον διορισμό δίνουν η εμπειρία και ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών.

Παιδικοί σταθμοί

Προσλήψεις 81 υπαλλήλων, ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας και ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων προβλέπει προκήρυξη της ΔΥΠΑ για 19 Δήμους στην Αττική και την Περιφέρεια: Ταύρος, Κερατσίνι, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα, Ελευσίνα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πάτρα, Δράμα, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σέρρες, Τρίκαλα. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12 μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 11/12