«Ο 18χρονος παραδέχθηκε πως πέταξε μια φωτοβολίδα την οποία του έδωσε κάποιος άλλος που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος του 18χρονου που συνελήφθη από τις Αρχές για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, την περασμένη Πέμπτη, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Προσχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση - Σύλληψη του 18χρονου δράστη σε χρόνο ρεκόρ - Αναζητείται ο "καθοδηγητής" των χούλιγκαν

Ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε πως ο πελάτης του δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ ή προσαχθεί για οπαδική βία, ενώ είπε πως ο 18χρονος σε σοκ τον ρωτούσε για την υγεία του αστυνομικού.

«Δικογραφία δεν έχω πάρει στα χέρια μου, ό,τι θα συζητήσουμε είναι από πληροφορίες, δεν ξέρω συγκεκριμένα πράγματα για το αν πράγματι έχει ομολογήσει κ.λπ.», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Αυτός που έδωσε φωτοβολίδα είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του», σημείωσε ακόμη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Απόστολου Λύτρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Α. ΛΥΤΡΑΣ: Είδα έναν 18χρονο σε σοκ, τα πρώτα 10 λεπτά το μόνο που με ρώταγε ήταν για την υγεία του αστυνομικού τι έχω ακούσει και τι πληροφορούμαι, και η οικογένειά του. Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή.

Α. ΛΥΤΡΑΣ: Δικογραφία δεν έχω πάρει στα χέρια μου, ό,τι θα συζητήσουμε είναι από πληροφορίες, δεν ξέρω συγκεκριμένα πράγματα για το αν πράγματι έχει ομολογήσει κ.λπ. Ο ίδιος μου ανέφερε ότι προς το μέρος του αστυνομικού φύγανε δύο φωτοβολίδες και ότι δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, δεν έχει προσαχθεί ποτέ ούτε για οπαδική βία ούτε για οποιαδήποτε άλλη αιτία ούτε είναι οργανωμένος φίλαθλος. Βρέθηκε εκείνη την ημέρα να παρακολουθήσει τον αγώνα.

ΔΗΜ: Παραδέχεται ότι πέταξε τη μια φωτοβολίδα από τις δύο;

Α. ΛΥΤΡΑΣ: Ναι, το παραδέχτηκε. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιος άλλος. Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του αυτός που του την έδωσε.

Ερωτηθείς αν ισχύει ότι ήταν προσχεδιασμένο να επιτεθούν στους αστυνομικούς:

Α. ΛΥΤΡΑΣ: Όχι, δεν γνώριζε κάτι τέτοιο από πριν, κάποια στιγμή πράγματι όμως βγήκαν έξω και έγινε η συγκεκριμένη σύρραξη. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών, μην περιμένετε να ακούσετε από μένα κάτι τέτοιο. Σαφέστατα είναι βαρύ το κατηγορητήριο, περιμένουμε να πληροφορηθούμε ακριβώς τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, θα ζητήσουμε προθεσμία να απολογηθούμε και θα πάρουμε αντίγραφα της δικογραφίας.