Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από τη φρικαλεότητα της επίθεσης σκύλων σε μια 50χρονη γυναίκα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της στη Νεοχωρούδα.

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής έχουν σοκαριστεί για τον άδικο χαμό της γυναίκας. Μια φίλη αποκαλύπτει πως τα σκυλιά φέρονταν ως δεσποζόμενα, περιγράφοντάς τα ως άγρια, σύμφωνα με τις ομολογίες των κατοίκων. «Τα σκυλιά λένε ότι είναι δεσποζόμενα, άγρια κατά ομολογία εδώ των κατοίκων. Ήταν πάνω σε μία στάνη και τα έφερε αυτός εδώ γιατί το σπίτι είναι μόνο του και έμπαιναν μετανάστες και το έκλεβαν, τα είχαν για να προφυλάσσουν το οικόπεδο και το σπίτι και έτσι ξέφυγαν».

Ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας αναφέρει στην ΕΡΤ ότι αυτά τα άγρια σκυλιά είχαν ξεφύγει και σε προηγούμενες περιπτώσεις, κυνηγώντας ανθρώπους.

«Ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια. Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός, κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε. Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ, αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά».

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, 37 ετών, συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο.

Η άτυχη 50χρονη γυναίκα είχε περίπου 20 χρόνια στην περιοχή και διατηρούσε ένα βιβλιοπωλείο στο Ωραιόκαστρο. Επιπλέον, εργαζόταν και ήταν μέτοχος σε μια βιομηχανία κατασκευής συστημάτων εξατμίσεων.