Αρνείται πλέον ο 18χρονος, πως ήταν αυτός που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό κατά την διάρκεια των επεισοδίων, αναιρώντας έτσι την αρχική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, λίγο πριν τη σύλληψή του. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι δύο συνήγοροι του, Απόστολος Λύτρας και Στέλιος Αυγέρης, που ζητούν να λάβουν τα χέρια τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ευρήματα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν η ναυτική φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος ήταν η μοιραία ή κάποια άλλη από τις συνολικά δέκα που έριξαν οι χούλιγκαν.

Την ίδια ώρα, σε έγγραφα της αστυνομίας που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα parapolitika.gr αποκαλύπτεται ο τρόπος δράσης των χούλιγκαν πριν και μετά τα επεισόδια αλλά και οι καταθέσεις φωτιά που οδηγήσαν τις αρχές, στη σύλληψη του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, η αστυνομία ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου από «ανώνυμες καταγγελίες αναφορικά με άτομα που πιθανόν σχετίζονται με την ανωτέρω επίθεση. Προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών, αναζητήθηκαν από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας ο ….. (μάνατζερ καλλιτέχνη) και ο …… (18χρονος κατηγορούμενος)».

Είχαν προηγηθεί μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία δύο καταθέσεις, στις οποίες οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε λόγια που φέρεται να είχε πει ανάμεσα στα υπόλοιπα ο 18χρονος κατηγορούμενος.

Οι αστυνομικοί, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, αναζήτησαν τον μάνατζερ, τον οποίο εντόπισαν στην περιοχή του Περιστερίου και τον κάλεσαν για κατάθεση. Στα γραφεία της Ασφάλειας, ο νεαρός, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «μετέβη στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ, προκειμένου να μεταφέρει τα πανό που θα έμπαιναν στις εξέδρες, πλην όμως ο ίδιος αποχώρησε πριν αρχίσουν τα επεισόδια. Ανέφερε δε, ότι κατά την εκεί ολιγόλεπτη παραμονή του, άτομα από τον περίγυρό του, του ανέφεραν, ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς που σκόπιμα θα επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξωθεν του γυμναστηρίου για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα».

Στο σπίτι του, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι που να ενδιαφέρει την εν εξελίξει αστυνομική έρευνα, ενώ ο ίδιος έδωσε δείγμα βιολογικού υλικού και δείγματα καταλοίπων από τα χέρια του, ώστε να γίνει έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας. Οι αναλύσεις, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και αναμένεται να συμπεριληφθούν στη δικογραφία, όταν αυτές προκύψουν από τα εργαστήρια.

Λίγες ώρες ωστόσο μετά την προσαγωγή του μάνατζερ, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 18χρονο, για τον οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν μεταξύ των 424 που είχαν προσαχθεί από το γήπεδο και ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο 18χρονος, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου, όπου βρισκόταν μαζί με τη σύντροφο του και οι δυο τους μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας.

Στην κατάθεση της, η σύντροφος του 18χρονου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είχε μεταβεί στου Ρέντη για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ, μαζί με τον αδερφό του και εν συνεχεία προσήχθη από τους Αστυνομικούς, χωρίς όμως να έχει κάποια σχέση με τον τραυματισμό του Αστυνομικού». Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα υποστήριξε πως όταν τον είδε από κοντά, της εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν αγχωμένος και φοβόταν «μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε καπνογόνο που είχε πιάσει με τα χέρια του για μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο του είχε δώσει κάποιο άγνωστο άτομο, λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια».

«Πάμε έξω στους μπάτσους»

Την ίδια ώρα, σε άλλο δωμάτιο της υπηρεσίας, ο 18χρονος ομολογούσε στους αστυνομικούς πως ήταν αυτός που «πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό Γ.Λ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Όντας φίλαθλος της ομάδας του…., είχε μεταβεί μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του, των οποίων έδωσε κανονικά τα στοιχεία, προκειμένου να παρακολουθήσουν  τον αγώνα».

«Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε. Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω στους μπάτσους». Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των Αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους». Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον Αστυνομικό στο πόδι του».

Ο 18χρονος, ανέφερε στους αστυνομικούς πως φοβήθηκε για αυτό το οποίο είχε συμβεί και επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί προ ολίγου.

Οι αστυνομικοί μάλιστα καταγράφουν πως το πρωί του Σαββάτου, όπως ο ίδιος ο 18χρονος αποκάλυψε, «φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, καθώς επίσης διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης».

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, αφού στόχος των αρχών, είναι ο εντοπισμός του ηθικού αυτουργού, του άνδρα 35-40 ετών που έχει αναφέρει στην κατάθεση του ο 18χρονος και ο οποίος τους κάλεσε και τους έδωσε τα πυρομαχικά για να επιτεθούν στις διμοιρίες των αστυνομικών, που βρίσκονταν σε απόσταση 300-400 μέτρων από την πύλη εισόδου του γηπέδου.