Η 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ, νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Με σοβαρό και εκτεταμένο οίδημα στον εγκέφαλο, η 17χρονη μαθήτρια δίνει τεράστια μάχη για τη ζωή της, διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Διευθυντής ΜΕΘ Βενιζέλειου: "Η πρώτη εικόνα είναι, δυστυχώς, πολύ σοβαρή" 


Ο Ανέστης Κιουλπάλης, διευθυντής ΜΕΘ Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου δήλωσε: «Η πρώτη εικόνα είναι, δυστυχώς, πολύ σοβαρή. Οι βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στο εγκέφαλο είναι ήδη εμφανείς και περιμένουμε το επόμενο διάστημα πως θα εξελιχθούν».

Η μαθήτρια που είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα, κατανάλωσε το πρωί της Κυριακής ψωμί με βούτυρο, την ώρα που έπαιρνε με τους συμμαθητές της πρωινό σε ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Η ίδια, όταν κατάλαβε τι έχει συμβεί, έτρεξε στο δωμάτιό της για να κάνει την ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου περιέγραψε: «Το παιδί είχε κάνει αρκετές φορές αλλεργίες. Το παρακολουθούσαν για την αλλεργία και του είχαν χορηγήσει αυτή την ένεση η οποία ναι μεν σώζει αλλά δεν είναι πάντα. Δεν λειτούργησε η ένεση γιατί ήταν πολύ έντονη η αλλεργική αντίδραση».

Οι γονείς του κοριτσιού έφτασαν στην Κρήτη από την Αθήνα, βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό της κόρης τους και αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας της.

Kρήτη: Άμεση η κινητοποίηση για τη 17χρονη

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου η κινητοποίηση για τη 17χρονη ήταν άμεση. Πιο συγκεριμένα:

-10:30: Ειδοποιήθηκαν ρεσεψιόν και καθηγητές ότι λιποθύμησε η 17χρονη μαθήτρια,

-10:32: Είχαν ήδη ανέβει στο δωμάτιο του παιδιού, ενώ κάλεσαν ταυτόχρονα και το ΕΚΑΒ,

-10:45: Έφτασε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και παρέλαβε την μαθήτρια, ενώ οι διασώστες της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες καθώς υπέστη ανακοπή.

«Είδαμε δυο παιδιά να τρέχουν στη ρεσεψιόν και να λένε ότι η φίλη τους λιποθύμησε. Είδαμε μια κινητικότητα από τους καθηγητές που πήγαν στο δωμάτιο. Πήγαμε κι εμείς στο δωμάτιο του παιδιού. Το παιδί ήταν λιπόθυμο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. 

Από το αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό, ενώ η κατάσταση της υγείας του παιδιού θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.