Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά, με την περιοχή να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega, o εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε πολυκατοικία στην οποία στεγάζονται δικηγορικά γραφεία και άλλες εταιρείες, κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά, εξερράγη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς κατάστημα υποδημάτων, που βρισκόταν στο ισόγειο.

Πειραιάς: Το ενδιαφέρον στρέφεται στην επίθεση του 2020


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να διαλευκανθεί η τωρινή επίθεση, οι αστυνομικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην προηγούμενη επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2020.

Συγκεκριμένα, τότε είχε τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια. Η έρευνα τότε είχε αναδείξει μία εκκρεμότητα που πιθανών να είχαν οι υπεύθυνοι των γραφείων και η έρευνα είχε εστιάσει σε μία συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η τωρινή επίθεση είναι άμεσα συνδεδεμένη με εκείνη του 2020, ενώ και το 2018 είχε γίνει επίθεση εναντίον υπαλλήλου της συγκεκριμένης εταιρίας.