Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ο 18χρονος που έχει ομολογήσει ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στου Ρέντη με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονο.

Διαβάστε εδώ: Επεισόδια στου Ρέντη: Σε καταστολή παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός - Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αμέσως μετά την απολογία του, αποφάσισαν πως ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Επεισόδια στου Ρέντη: Τι υποστήριξε στην  απολογία του ο 18χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος βαρύνεται με σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, υποστήριξε στην απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον.

«Πήγα στο γήπεδο με δύο ακόμα φίλους μου και τον αδελφό μου. Κάποια στιγμή είδα κόσμο να βγαίνει προς τα έξω. Από περιέργεια βγήκα κι εγώ να δω το γίνεται», φέρεται να ισχυρίστηκε ο 18χρονος στην απολογία του.

Όπως φέρεται να υποστήριξε, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω αλλά δεν ήξερε να την χρησιμοποιεί καθώς ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο.

Αυτό, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, είχε ως αποτέλεσμα η φωτοβολίδα να φύγει προς τα κάτω, να χτυπήσει στο έδαφος στα δύο μέτρα και στη συνέχεια να χτυπήσει τον αστυνομικό στα 70 μέτρα. Όπως μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε, η φωτοβολίδα που έριξε εκείνος είχε χρώμα πορτοκαλί κάτι που σημαίνει-καθώς έπεσαν πολλές-πως από το χρώμα μπορεί να διαπιστωθεί εάν η δική του ήταν εκείνη που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι.

«Μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω»

«Ένα άτομο που φορούσε κουκούλα φουλ φέις με μακριά γένεια μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω. Μου έδειξε πώς λειτουργεί γιατί εγώ δεν ήξερα. Όταν την άνοιξα, όπως μου είχε δείξει, η φωτοβολίδα μού πήρε το χέρι και έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος. Έκανε γκελ μπροστά μου, πολύ κοντά σε εμένα, και είδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού. Εκείνη την ώρα είδα άλλη μια να κατευθύνεται προς το μέρος του», φέρεται επίσης να υποστήριξε ο νεαρός κατηγορούμενος.

«Δεν ήθελα να του κάνω κακό»

Σε κάθε περίπτωση, ο 18χρονος δηλώνει συντετριμμένος και ζητάει συγγνώμη για την πράξη του. «Εάν τραυματίστηκε από τη δικη μου φωτοβολίδα ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένεια του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος ενώ πρόσθεσε πως δεν οργανωμένος αλλά απλώς φίλαθλος που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν και δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.

Νωρίτερα, υπήρξαν πληροφορίες ότι ο 18χρονος υπέβαλε αίτημα για να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε διότι δεν μπορούσε να υποβληθεί σε αυτό το δικονομικό στάδιο, ωστόσο λίγο αργότερα ο δικηγόρος του  Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα από την πλευρά του εντολέα του. 

6057021
6057023
6057026
6057032