Την αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν οι αστυνομικών των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα, ενώ πήγαιναν για να συμμετάσχουν στα μέτρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Μακάμπι, αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία.

Μόλις τα λεωφορεία που μετέφεραν τους αστυνομικούς μπήκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι επιβαίνοντες αστυνομικοί ζήτησαν από τους οδηγούς να σταματήσουν και ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. πως αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία στα μέτρα, μέσα και έξω από το γήπεδο. Εάν υπάρξουν επεισόδια, ανέφεραν, τότε βεβαίως και θα αναλάβουν υπηρεσία για να αντιμετωπίσουν τους ταραξίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκαν να πάνε για να κάνουν ελέγχους στις θύρες του γηπέδου και να διαπιστώσουν εάν κάθονται στις θέσεις τους οι φίλαθλοι ή όχι.

Η «λευκή απεργία» των αστυνομικών, έφερε σε αμηχανία τον επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων, ο οποίος προσπάθησε να τους αλλάξει γνώμη. Μάταια όμως, αφού οι αστυνομικοί των πέντε διμοιριών, ήταν αποφασισμένοι, μετά το περιστατικό με τον 31χρονο συνάδελφο τους, που τραυματίστηκε βαρύτατα από ομάδα χούλιγκαν.

Τελικά, πριν από λίγο τα λεωφορεία έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στη βάση της υπηρεσίας, στο Γουδί, ενώ ήδη αναζητούνται οι ομάδες των αστυνομικών που θα μεταβούν για τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό, όπως επίσης και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί οι οποίοι δηλώνουν πως δεν είχαν ενημερωθεί για την κίνηση των συναδέλφων τους. Ωστόσο, σπεύδουν ήδη στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, αναμένοντας την αντίδραση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος