Συναγερμός σήμανε στη Νίκαια το πρωί της Παρασκευής μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σχιστού και Λαμπράκη.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου, φορτηγό και ΙΧ αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες έξι παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά ωστόσο σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες κανένα παιδί δεν έχει τραυματιστεί.

Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα - Έξι νεκροί μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες

Mέσα σε ένα 24ωρο έχουν σημειωθεί πέντε τροχαία δυστυχήματα και έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.


Η μετωπική σύγκρουση με τους δύο νεκρούς στα Σπάτα

Το πρώτο χρονικά περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 14/12 στα Σπάτα, όπου έχασαν τη ζωή τους μια 52χρονη γυναίκα και ένας 25χρονος άνδρας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στη λεωφόρο Σπάτων - Αρτέμιδας, στο ύψος της βόρειας πύλης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Από τη σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση τα δύο αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες και έγιναν μια άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ οι δύο οδηγοί σκοτώθηκαν ακαριαία.

Πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό των θυμάτων από τα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν γίνει σμπαράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα αυτοκίνητο, που κινούνταν με κατεύθυνση στα Σπάτα, πέρασε το διαχωριστικό διάζωμα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα που κινούνταν προς Αρτέμιδα.

Άγνωστο παραμένει για ποιον λόγο ο οδηγός του αυτοκινήτου που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως του έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, ενώ άλλες λένε ότι έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.


Η φονική παράσυρση πεζών στο Παλαιό Φάληρο και η σύγκρουση με το τραμ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/12, η άσφαλτος βάφτηκε ξανά με αίμα στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν τους παρέσυρε ΙΧ στην παραλιακή στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΧ βρισκόταν στο ρεύμα της παραλιακής προς Γλυφάδα, όταν ο οδηγός έχασε -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- τον έλεγχο του οχήματός του.

Το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς τα δεξιά, καβαλώντας το πεζοδρόμιο, στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν αρκετοί πεζοί. Αφού παρέσυρε μία γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της, και έναν άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, στη συνέχεια συγκρούστηκε με το τραμ.

Τρεις νεκροί σε Νέα Φιλαδέλφεια, Πόρτο Ράφτη και Περιστέρι

Ωστόσο, τα δύο παραπάνω τροχαία δεν ήταν τα τελευταία που σημειώθηκαν, αφού σε διάστημα λίγων ωρών σημειώθηκαν τρία ακόμη σοβαρά τροχαία σε Νέα Φιλαδέλφεια, Πόρτο Ράφτη και Περιστέρι, με απολογισμό τρεις νεκρούς και έναν τραυματία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες Πέμπτη 14/12, στις 20:30 επί της Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίκυκλο που οδηγούσε 49χρονος Ινδός συγκρούστηκε με λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μεταμόρφωση – Άνω Πατήσια.

Ο Ινδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», όπου και κατέληξε. Το δίκυκλο κινούνταν στο ρεύμα από Αθήνα προς Μεταμόρφωση ενώ το λεωφορείο από Μεταμόρφωση προς Αθήνα.


Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και στην Καισαριανή

Λίγο αργότερα, στις 23:30 το βράδυ, στο Πόρτο Ράφτη, στο 33,5 χλμ προς Μαρκόπουλο μπροστά στην επιχείρηση φάρμα Σαΐτης, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 55χρονη γυναίκα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με τις αισθήσεις της και παρότι ο τραυματισμός της δεν έδειχνε σοβαρός, κατέληξε δυστυχώς τις πρωινές ώρες.

Το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, της Παρασκευής στο Περιστέρι, επί της οδού Αγίου Ιεροθέου. Δύο μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματίες οι αναβάτες στο νοσοκομείο. Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα ο ένας από αυτούς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Προανάκριση διεξάγει η αστυνομία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα δυστυχήματα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν και σοβαρά τροχαία ατυχήματα που από καθαρή τύχη δεν κατέληξαν σε τραγωδίες, όπως αυτό στη Λεωφόρο Ποσειδώνος τα ξημερώματα με ΙΧ που «καρφώθηκε» σε δέντρο, αλλά και το σοβαρό τροχαίο στα νεκροταφεία της Καισαριανής, στο οποίο ενεπλάκησαν τρία ΙΧ.