μετεωρολογική υπηρεσία σε νέο έκτακτο δελτίο της για επιδείνωση του καιρού, κάνει λόγο για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αύριο, με χιόνια, παγετό και θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία "έντυσε" στα λευκά τη Σαμαρίνα Γρεβενών, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, δεν έλειψαν όμως και τα προβλήματα, καθώς το ύψος του χιονιού ξεπερνάει τα 30 εκατοστά, με αποτέλεσμα να έχει καλύψει τους δρόμους, τις σκεπές αλλά και τις αυλές των σπιτιών ενώ η πρόσβαση στο χωριό έχει αποκλειστεί.

Κακοκαιρία: Επελαύνει στη Μακεδονία


Από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» τηε στη Δυτική Μακεδονία που ζει λευκές ημέρες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Κοζάνη ντύθηκε στα λευκά, με την κακοκαιρία να μην προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Η χιονόπτωση άρχισε από την Παρασκευή το απόγευμα, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δίνουν μάχη μέσα στη νύχτα να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς.

Στη πόλη της Φλώρινας από το απόγευμα της Παρασκευής τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά. Η χιονόπτωση ήταν έντονη, με αποτέλεσμα η πόλη να ντυθεί στα λευκά. Στη κεντρική πλατεία της Φλώρινας το τοπίο ήταν μαγικό με τα δέντρα να έχουν καλυφθεί στα λευκά, δημιουργώντας μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στην Ημαθία τα πρώτα χιόνια ήταν μία ευκαιρία έδωσαν για φωτογραφίες και παιχνίδια. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου χιόνιζε και στο Δήμο Εορδαίας της δυτικής Μακεδονίας.

Στο Μέτσοβο το βράδυ η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΚΤΕΛ λόγω της κακοκαιρίας

Σαράντα επιβάτες του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία όταν το όχημα ενώ ήταν εν κινήσει στην Εγνατία οδό έπιασε φωτιά.

Αμέσως αποβιβάστηκαν ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν επί μία ώρα έξω στα χιόνια καθώς οι εργαζόμενοι στα διόδια δεν τους άνοιγαν την πόρτα.

Κακοκαιρία - Αττική: Ταξί βούλιαξε στο οδόστρωμα λόγω βροχόπτωσης


Ισχυρή ήταν η βροχόπτωση από το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ένας οδηγός ταξί οδηγώντας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 5 τα ξημερώματα να νοιώσει ξαφνικά να τον «καταπίνει»

Το ταξί βούλιαξε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία ενώ κλήθηκε και η αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, μάλιστα, έχουν προκληθεί προβλήματα σε αρκετά λιμάνια της χώρας και έχει απαγορευθεί ο απόπλους. Τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα χιόνια, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.