Toν φόβο και την απόγνωση έζησαν τα μέλη εξαμελούς οικογένειας, που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την Βάρη τους έπιασε στον ύπνο και ξήλωσε την σκεπή του σπιτιού τους.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κεραμοσκεπής έπεσε μέσα στο σπίτι, άλλο τμήμα της βρέθηκε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Σε ένα από τα δωμάτια που ευτυχώς έμεινε ένα κομμάτι να κρέμεται, από κάτω κοιμόταν μέσα στη κούνια, το μικρότερο παιδί της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 1,5 ετών.

«Παίρνω το μωρό αγκαλιά και η πρώτη σκέψη να βγώ έξω για προστατεύσω το παιδί. Έρχομαι απέναντι, κοιτάω τους γονείς μου να δω αν είναι καλά. Είδα τη μητέρα μου που είχε τραυματιστεί ελαφριά, τους σηκώνω από το κρεβάτι και πάμε στο σαλόνι για να βγούμε έξω», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Πέρα από την σκεπή, ζημιές έχει υποστούν και οι τοίχοι του σπιτιού που προς το παρόν παραμένουν όρθιοι. Η μανία της φύσης ήταν τέτοια με τον θερμοσίφωνα να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους και ακόμα να μην έχει εντοπιστεί.

Η εξαμελής οικογένεια που έμεινε στο δρόμο ζητά κρατική ή ιδιωτική βοήθεια για να καταφέρει να φτιάξει ξανά το σπίτι της.

Κακοκαιρία: Τσουχτερό κρύο και δυνατοί άνεμοι

Χιονοπτώσεις, τσουχτερές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις ακτοπλοϊκές γραμμές.

Το πρωί δεμένα έμειναν όλα τα πλοία στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, τον Πειραιά, την Ραφήνα και το Λαύριο, πέρα από τα πλοία για Αργοσαρωνικό.

Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας χαρίζοντας μοναδικές ειδυλλιακές εικόνες στην Κοζάνη, στο Νυμφαίο, στο Καρπενήσι.

Η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα η σημερινή με την θερμοκρασία τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές της Αθήνας να δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Σέλι (-4,8 °C) κάτω από 3 βαθμούς Κελσίου και στο Οχυρό, στο Νευροκόπι, στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάστηκε να βάλουν οι οδηγοί σε αρκετούς δρόμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ορεινή Καρδίτσα, Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία.