Ενεργή ήταν τελικά η βόμβα, η οποία εντοπίστηκε σε σακούλα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στο Γουδή, νωρίτερα και εξουδετερώθηκε από τα ΤΕΕΜ.

Κοινό πυροκροτητή, καλωδίωση και ποσότητα ύλης, που θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, περιείχε η ύποπτη τσάντα που εντοπίστηκε έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, στο Γουδή.

bomba_goudh
vomva_goudi
doudh_vomva
mat001
mat002
mat004
mat005

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν πως πρόκειται για ενεργή βόμβα, η οποία τοποθετήθηκε κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες στις αστυνομικές εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήδη αναζητούν υλικό από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης, η οποία έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το θάνατο νεαρού αστυνομικού κατά την διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε ακόμα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που τα ΜΑΤ αρνούνται να πάνε στη Λεωφόρο - “Όταν χρειαστεί, διαβιβάστε μας να μεταβούμε”

Ως προς το ποιοι μπορεί να κρύβονται από πίσω, οι αστυνομικοί έχουν κάποιες ομάδες ανθρώπων που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αυτό το χτύπημα, πλην όμως, είναι πολύ νωρίς να πουν το παραμικρό, χωρίς να έχει ελεγχθεί ο μηχανισμός, η συνδεσμολογία και άλλα στοιχεία. Η πιθανότητα ανθρώπων που σχετίζονται με την οπαδική βία, προς το παρόν, όπως διευκρινίστηκε φαίνεται πάντως να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η αστυνομία τίθεται πλέον σε συναγερμό με τους αστυνομικούς να αυξάνουν κατακόρυφα τα μέτρα σε όλες τις αστυνομικές εγκαταστάσεις, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.