«Ό,τι αύξηση δίνεται, δεν μπορείς να πεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένος, έχει σημασία τι πρέπει να πάρεις», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για αύξηση 20% της αποζημίωσης σε όλες τις εφημερίες του ΕΣΥ.


Ματίνα Παγώνη: Το θέμα μας είναι η αύξηση του μισθού

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η Ματίνα Παγώνη επισήμανε πως «ό,τι αύξηση δίνει για τον καθένα, καλό είναι», ωστόσο επισήμανε πως το αίτημα του κλάδου ήταν οι αυξήσεις στον μισθό.

«Όπως γνωρίζετε εκεί είναι το θέμα μας, η αύξηση του μισθού και είχαμε κάνει και συναντήσεις με τον υπουργό κλπ. Ήδη ο κύριος Χρυσοχοΐδης μας είχε πει ότι θα γίνει μια αύξηση στις εφημερίες. Είναι το 20% επί του συνόλου των εφημεριών. Εμείς είχαμε συζητήσει το θέμα των εφημεριών όσον αφορά τη φορολόγηση, εκεί είναι το πρόβλημα, που γίνονται πολλές κρατήσεις. Να φορολογείται λιγότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κάθε βαθμίδα θα πάρει το 20% γιατί όλες οι βαθμίδες δεν παίρνουν ακριβώς τις ίδιες και τον ίδιο αριθμό εφημεριών, αλλάζουν. Περίπου, υπολογίζεται, χθες που κάναμε κάτι πρόχειρους υπολογισμούς, περίπου στη βαθμίδα του διευθυντού θα είναι κάπου 170-180 ευρώ. Μετά, ανάλογα τις εφημερίες που κάνει ο καθένας», ανέφερε.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Πένθος για τον 29χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε σε καταδίωξη - Καταγόταν από την Πάτρα

Όπως επισήμανε ακόμα η Ματίνα Παγώνη, στο μισθολόγιο η αύξηση 10% που έχει πάρει το ιατρικό προσωπικό, είναι ουσιαστικά 5% με τις κρατήσεις.

«Στα χέρια μας παίρνουμε 5% καθαρά αύξηση. Εμείς είχαμε ζητήσει ότι οι μισθοί αυτοί χρειάζονται διπλασιασμούς, αυτό ήτανε το αίτημα που είχαμε κάνει, στους μισθούς αναφερόμασταν και σε αυτά που είχαμε διεκδικήσει όσον αφορά το μισθολόγιο και είχαμε πάρει αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ μας για τους μισθούς που γινόντουσαν το 2012. Αυτά είχαμε ζητήσει εμείς, είχαμε κερδίσει και φυσικά δεν προχωρήσαμε. Δεν τα πήραμε», είπε καταλήγοντας.