Ένας 60χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παρακολούθηση και απειλή μιας 22χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο 60χρονος που δήλωσε «ερωτευμένος» με την νεαρή γυναίκα, κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για απειλή με επιμονή παρακολούθηση (κατ’ εξακολούθηση) και παράνομη οπλοφορία, καθώς κατά τη σύλληψή του βρέθηκε πάνω του ένα κοπίδι.

Ο 60χρονος γνώρισε την 22χρονη σε ένα κατάστημα εστίασης όπου εργαζόταν. Όταν η 22χρονη παραιτήθηκε από τη δουλειά της, ο 60χρονος άρχισε να την παρακολουθεί, στέλνοντάς της μηνύματα, γράμματα και δώρα.

*Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 60χρονου ύστερα από καταγγελία 22χρονης - Tην παρακολουθούσε επί 2 μήνες

Η 22χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 60χρονος την ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του και την κυνηγούσε. Του εξήγησε ότι δεν ήθελε καμία επαφή μαζί του, αλλά εκείνος δεν σεβάστηκε την επιθυμία της.

Ο 60χρονος υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας ότι δεν παρακολουθούσε την 22χρονη με την έννοια της παρακολούθησης, αλλά απλώς την πλησίαζε για να της μιλήσει.

«Καθόμουν έξω από το σπίτι της και της μιλούσα όταν την έβλεπα. Δεν την παρακολουθούσα με την έννοια της παρακολούθησης, απλώς άφηνα ένα γράμμα γιατί είμαι ερωτευμένος μαζί της», ισχυρίστηκε.

Αναφορικά με το κοπίδι που βρέθηκε πάνω του κατά τη σύλληψή του, είπε ότι το χρησιμοποιούσε για οικιακές δουλειές.

Το δικαστήριο έκρινε τον 60χρονο ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή.