Στις κάλπες ενδέχεται να προσέλθουν ξανά οι δημότες στον Δήμο Πεντέλης, αν η ένσταση που υπέβαλε ο τρίτος συνδυασμός του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου γίνει δεκτή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως επικεφαλής του τρίτου συνδυασμού, με ένσταση που υπέβαλε επιχειρεί να ανατρέψει τη διαφορά των δύο (!) ψήφων που τον χωρίζει από τον συνδυασμό της Αναστασίας Κοσμοπούλου (3.322 έναντι 3.320). Αν γίνει δεκτή, τότε η νέα δήμαρχος θα βρεθεί στην τρίτη θέση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και συνεπώς η εκλογή της στις 15 Οκτωβρίου κηρύσσεται αυτομάτως άκυρη, καθώς δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση του β΄ γύρου ούσα τρίτη.

Τους επόμενους μήνες η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η Αναστασία Κοσμοπούλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 3.322 ψήφους και ποσοστό 22,80%, ενώ ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου την τρίτη θέση με 3.320 και ποσοστό 22,78%. Έτσι, στον δεύτερο γύρο πήγαν η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και η Αναστασία Κοσμοπούλου. Η τελευταία συγκέντρωσε ποσοστό 53,33% (5.529 ψήφοι) και 17 έδρες έναντι 46,67% της απερχομένης δημάρχου που έλαβε 4.839 ψήφους και 5 έδρες. Το ποσοστό της αποχής στα 54 εκλογικά τμήματα του δήμου ξεπέρασε το 59%. Η απόφαση του Εκλογοδικείου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και -αν ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Κοσμοπούλου- τότε κινδυνεύουν να θεωρηθούν… έωλες οι όποιες αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής Πεντέλης.

Ορκίστηκε δήμαρχος Πεντέλης η Αναστασία Κοσμοπούλου 

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Εκλογοδικείου ωστόσο η κυρία Κοσμοπούλου ορκίστηκε δήμαρχος Πεντέλης, του Καλλικρατικού Δήμου που προέκυψε από την αναγκαστική συνένωση Παλαιάς και Νέας Πεντέλης και Μελισσίων. Μετά την ορκωμοσία της, η νέα δήμαρχος δήλωσε: «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για πέντε χρόνια, δίπλα σας, με γραφείο ανοιχτό, με όλες τις πόρτες του δήμου ανοιχτές και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Μαζί με εσάς θα λύνουμε όλα τα προβλήματα, θα βρίσκουμε λύσεις, θα δημιουργούμε ευκαιρίες και θα πορευόμαστε πέντε χρόνια μαζί. Θα συναντιόμαστε, θα συζητάμε και θα προχωράμε».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»